Annons:

Förre landshövdingen Stefan Carlsson har fått ett nytt jobb. Foto: Pressbild

Här är förre landshövdingens nya jobb

Den förre landshövdingen i Kalmar, Stefan Carlsson, har fått ett nytt jobb. Han ska vara projektledare för "Öland en kommun".

Annons:

Stefan Carlsson fick avgå under uppmärksammade former som landshövding för Kalmar län. 

Nu har han fått ett nytt jobb i regionen. 

Tillsammans med en arbetsgrupp ska han ta fram underlag som beskriver de tre olika alternativen. Om kommunerna ska arbeta vidare som i dag, om kommunerna utökar sitt samarbete eller om kommunerna ska slås samman till en kommun.

– Jag känner mig både glad och hedrad inför uppdraget. Att leda arbetet med att ta fram ett underlag om Ölands framtid är både spännande och utmanande. Det är ett arbete som måste vara förutsättningslöst och präglas av delaktighet från så många som möjligt. Öland har alltid haft en stor plats i mitt hjärta och det känns bra att kunna hjälpa till att skapa goda förutsättningar för framtiden, säger Stefan Carlsson i ett pressmeddelande.

Tillträder i mars

I slutet av 2018 ska kommunfullmäktige i Borgholm och Mörbylånga fatta beslut om kommunerna vill gå vidare med en eventuell kommunslagning. Röstar kommunernas fullmäktige för att gå vidare blir det en folkomröstning i frågan i anslutning till EU-valet 2019. 

Den nya rollen ska Stefan Carlsson tillträda i mars månad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt