Annons:

Sparkade landshövdingen får fint pris –

Den sparkade landshövdingen Stefan Carlsson får fint pris. Foto: Pressbild

Sparkade landshövdingen får fint pris – "Fantastiskt"

I somras avslöjades att landshövdingen Stefan Carlsson köpt sexsamtal för skattebetalarnas pengar. Sexsamtalen gjorde att han tvingades avgå. Nu får han dock ett fint pris.

Annons:

Stefan Carlsson tilldelas nämligen "Växtodlarpriset" av Södra Kalmar läns lantmannaklubb. Under sin tid som landshövding ska Carlsson ha varit viktig för lantbrukare och näringsidkare i länet, skriver Smålandsposten.

– Att han har trampat i sitt klaver är inget vi bryr oss om. Det han har gjort för länet är något som varken Anita Bråkenhielm eller Sven Lindgren lyckades med säger styrelsemedlemmen Johan Åhlund till Smålandsposten.

Johan Åhlund ringde själv upp den före detta landshövdingen och berättade om utnämningen.

– När jag ringde och frågade om han ville ta emot det blev han så glad, det hördes att det kom ända från hjärtat. Det var rörande, faktiskt. 

Stefan Carlsson, som i somras tog timeout på grund av sina alkoholproblem och som sedan avslöjades med att ha ringt sexsamtal från residenset, var glad över utmärkelsen. 

– Det har varit en extremt svår tid men jag ska säkert kunna komma tillbaka på ett bra sätt. Det här är ett stort steg, det är fantastiskt, säger han till Smålandsposten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt