Annons:

Högsby får Leader-medel för att stärka handeln

Johanna Stejdahl är verksamhetsledare för Astrid Lindgrens Hembygd som tilldelar Högsby kommun en halv miljon kronor. Foto: ALH

Högsby får Leader-medel för att stärka handeln

Högsby kommun beviljas nästa en halv miljon kronor från Astrid Lindgrens Hembygd. Projektet ska gå till att stimulera handeln i kommunen.

Annons:

Målet med projektet Högsby handel är att företag och föreningar inom handeln i Högsby kommun ska få en ökad kunskap och förståelse för ett tydligt och starkt varumärke. Målet är också att de aktörer som ingår i projektets aktiviteter ska ha en plan för hur de ska arbeta vidare med sitt varumärke och känna en ökad framtidstro. Projektets syfte är således att stärka den handel som finns i Högsby kommun. 

Astrid Lindgrens Hembygd beviljar medel eftersom utvecklingsstrategin passar väl in eftersom projektet vill stärka aktörer som verkar inom en bransch som står inför stora utmaningar. Projektet genomförs på ett leadermässigt sätt, där flera sektorer samverkar, vilket borgar för att projektets resultat får god spridning. 

– Vi tycker att initiativet bakom projektet Högsby handel visar på en stark vilja och kraft för en bibehållen handel i Högsby kommun. Projektet vill också arbeta offensivt för att utveckla den. Vi ser det som ett tydligt landsbygdsutvecklingsprojekt, där Högsby kommun, genom näringslivsenheten, vill verka för en attraktiv bygd att bo och verka i, säger Johanna Stejdahl, verksamhetsledare Astrid Lindgrens Hembygd, i ett pressmeddelande. 

– Ett mycket glädjande besked för oss! Projektstödet möjliggör bland annat inspirationsföreläsningar och enskild coachning till företag och föreningar som vill stärka sitt egna varumärke. Projektet vill stärka Högsby kommun som en plats att handla på, säger Kicki Svensson, näringslivssamordnare på Högsby kommun. 

Både Vimmerby och Hultsfred ingår i samma Leader-området som Högsby. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt