Annons:

200 personer från hela landet kommer till Vimmerby

Den nationella leaderträffen hålls i Vimmerby i höst. Foto: Jacob Meijer/Pressbild

200 personer från hela landet kommer till Vimmerby

Frågor om landsbygdsutveckling ur olika perspektiv. Det ska lyftas under två dagar på Astrid Lindgrens Värld i oktober. 

Annons:

Nu är det klart att den årliga nationella leaderträffen arrangeras i Vimmerby 2024 i samarbete med Astrid Lindgrens Hembygd. Den 23 och 24 oktober samlas runt 200 personer från hela Sverige på Astrid Lindgrens Värld för att dela lärdomar, erfarenheter och möjligheter med lokal utveckling genom leadermetoden. 

Det skriver Astrid Lindgrens Hembygd i ett pressmeddelande. 

Den nationella leaderträffen är ett årligt evenemang som arrangeras av Landsbygdsnätverket i samarbete med ett lokalt leaderområde. Under två dagar samlas aktörer från hela landet för att gemensamt lyfta frågor om landsbygdsutveckling ur olika perspektiv.

– Vi är både glada och stolta över att få välkomna Leader-Sverige till Vimmerby. Detta är ett tillfälle för oss att visa upp vårt område och visa på vad leader har möjliggjort i vår bygd. Att få göra det i den unika inramning som Astrid Lindgrens Värld erbjuder känns extra speciellt, säger Caroline Wittrin, verksamhetsledare för Astrid Lindgrens Hembygd.

Består av tio kommuner

Just Astrid Lindgrens Hembygd har en lång historia av att arbeta med landsbygdsutveckling. Området var ett av Sveriges allra första leaderområden och det första leaderprojektet beviljades redan 1997. Genom åren har hundratals både små och stora projekt genomförts med pengar från leader. 

Astrid Lindgrens Hembygds leaderområde omfattar kommunerna Aneby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Kinda, Nässjö, Vetlanda, Vimmerby, Ydre och en del av Oskarshamns kommun. Totalt är det ett område med cirka 135 000 invånare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt