Annons:

Hon blir ny ordförande i Astrid Lindgrens hembygd

Hultsfredsbon Jenni Leppelt blir ny ordförande för Astrid Lindgrens hembygd efter Lennart Bogren. Foto: Pressbild

Hon blir ny ordförande i Astrid Lindgrens hembygd

Hultsfredsbon Jenni Leppelt valdes till ny ordförande i Astrid Lindgrens hembygd vid onsdagskvällens årsmöte. 

Annons:

Jenni arbetar till vardags som turistkonsulent i Hultsfreds kommun och har lång erfarenhet av leaderarbete och brinner för en levande landsbygd. Hon har suttit med i Astrid Lindgrens hembygds styrelse sedan 2017 och varit vice ordförande de senaste åren. 

Nu tar hon över ordförandeklubban och blir föreningens första kvinnliga ordförande. Tidigare ordförande Lennart Bogren lämnar uppdraget som han har haft sedan 2017. 

Hon blir också den första att leda arbetet i det nya utökade leaderområdet, som nu består av tio kommuner: Aneby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Kinda, Nässjö, Vetlanda, Vimmerby, Ydre och en del av Oskarshamns kommun. Kontoret är i Vimmerby. 

”Det känns jätteintressant att vi vidgar området, att vi får in nya tankar, arbetssätt, erfarenheter och, inte minst, nya projektägare och spännande ansökningar. Leader är verkligen en möjlighet som kan skapa förutsättningar för att förverkliga drömmar och idéer”, säger Jenni Leppelt i ett pressmeddelande. 

"Gedigen kompetens i organisationen"

Hon förklarar att Leader är hyfsat inarbetat och att såväl föreningar som företag ser och förstår möjligheterna med föreningen.

”Astrid Lindgrens hembygd ska fortsätta att vara en naturlig del och en viktig spelare i arbetet att skapa levande landsbygder där människor kan bo, leva och verka. Vår styrka är att vi finns lokalt, både styrelse och personal. Vi ska finnas med längs hela resan, från idé till färdigt projekt. Naturligtvis finns det också utmaningar med ett stort geografiskt område. Vi behöver hitta bra lösningar på att finnas tillhands och vara tillgängliga i alla kommuner. Mitt sätt att staka ut vägen framåt är delaktighet och att vi gör det tillsammans. Det finns stora fördelar med att vara en gränsöverskridande och politiskt neutral förening med lång erfarenhet och kontinuitet. Vi har en gedigen kompetens i organisationen som vi tar med oss in i framtiden”, säger Jenni Leppelt i ett pressmeddelande.

ALH har under de närmaste åren 43,5 miljoner kronor att fördela i projektstöd när det kommer till hållbar utveckling av landsbygderna i de tio kommunerna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt