Annons:

  • Storebroelever fick inblick i restaurangbranschen

    Sjätteklassarna på Storebro skola fick under en förmiddag en inblick i hur det fungerar att jobba i ett restaurangkök. Foto: Ossian Mathiasson

  • Storebroelever fick inblick i restaurangbranschen
  • Storebroelever fick inblick i restaurangbranschen

Storebroelever fick inblick i restaurangbranschen

De tolv eleverna i årskurs sex på Storebro skola vet nu hur det fungerar i ett restaurangkök. Tillsammans med ettorna på restaurang- och livsmedelsprogrammet fick de tillaga en tvårättersmiddag.

Annons:

Eleverna från Storebro har haft hemkunskap i Vimmerby sedan i höstas och som avslutning fick de inblick i hur restauranglivet fungerar i verkligheten när de besökte Vimmerby gymnasiums restaurang- och livsmedelsprogram under en förmiddag. 

"Pratat över staketet"

Tanken väcktes när Steffan Witterdal, lärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet, och Thomas Gustafsson, lärare på Storebro skola, började prata med varandra om det. 

– Vi bor grannar så vi har pratat över staketet om att vi skulle få sjätteklassarna till oss på restaurangskolan. Vi ville göra det till en rolig avslutning. 99 procent går ut på att ha roligt och det ska vara en annorlunda dag för Storebro-eleverna samtidigt som våra elever i årskurs ett får visa vad de kan, säger Steffan Witterdal. 

Thomas. Gustafsson fyller i:

– Vi har försökt att hitta möjligheter till att jobba entreprenöriellt så att eleverna inte bara sitter kvar i klassrummet. Det är viktigt att de får komma ut, lära sig mer om olika yrken och få upp ögonen för något som kan vara en framtid för dem, säger Thomas Gustafsson. 

Tillagade tvårättersmiddag

Allt började med att Steffan Witterdal och Peder Rannemalm, två av lärarna på restaurangskolan, åkte till Storebro skola och pratade om olika sorters yrken som finns inom livsmedelsbranschen. 

Nu kom sjätteklassarna till restaurangskolan och gjorde en tvårättersmiddag tillsammans med sex elever som går i ettan på gymnasieprogrammet. De stekte kyckling, friterade pommes frites och gjorde egen bearnaisesås medan en annan grupp gjorde jordgubbssorbet. De fick värdefull kunskap om hur man jobbar inom restaurangbranschen. 

– Det är första gången som vi gör något av det här slaget och förhoppningsvis ska det bli en återkommande grej som både gymnasieeleverna och sjätteklassarna ser fram emot, säger Steffan Witterdal.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt