Annons:

  • Varm och välbesökt Djursdaladag

    Strax dags för start i ”Knatte-knatet”. Foto: Djursdala SK.

  • Varm och välbesökt Djursdaladag

    Gottfrid Junhammar var jättelycklig över sitt och pappa Claes inrop. Jag älskar katter, sa Gottfrid. Foto: Djursdala SK.

  • Varm och välbesökt Djursdaladag

    Trollkarlarna Klumpe och Flink lockade ner många skratt. /Foto: Djursdala SK

  • Varm och välbesökt Djursdaladag

    Kyrkoherde Anita Waernqvist, som älskar allt som växer och gror i naturen, diskuterar ett ”bihotell” med en av utställarna. Foto: Djursdala SK

Varm och välbesökt Djursdaladag

Lördagens Djursdaladag på Lindstorps kulle blev en varm men välbesökt tillställning. Arrangörer var föreningslivet i socknen, det vill säga hembygdsföreningen, sportklubben, samhällsföreningen, Betelförsamlingen, skolan & föräldraföreningen och naturskyddsföreningen.

Annons:

Många aktiviteter var anpassade för de yngre besökarna, som klättervägg, hoppborg, sång och teater, ponnyridning och en hel del annat. ”Knatte-knatet” blev en härlig löpning i det kuperade landskapet.

Inledningsvis presenterade sig pastoratets nya kyrkoherde, Anita Waernqvist,som i en intervju med Nils-Erik Pettersson berättade om sin väg från teologistudierna i Lund till sin första tjänst som ungdomskaplan i Halmstad och arbetet som fängelsepräst i Västervik under fem års tid.

Sisa punkt i programmet var en auktion där det såldes tio planscher och affischer från en skoltid som flytt. Dyraste objektet blev en plansch på ett lodjur som gick för 1 300 kronor, ytterligare ett par var och ”nosade” på tusenlappen.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt