Annons:

Juristen inte helt nöjd med utfallet:

Foto: Kalmar tingsrätt

Juristen inte helt nöjd med utfallet: "Överväger en överklagan"

Den ukrainska familj som jobbade för Vimmerbyföretagaren Henrik Samuelsson har fått upprättelse. Totalt ska de få 100 000 kronor plus ränta för den tid de jobbade för honom.
– Jag delar inte tingsrättens bevisvärdering, säger juristen Ingemar Jeanlo, som företräder familjen.

Annons:

Sammanlagt har familjen, som kom till Sverige från Ukraina och sökte asyl, fått drygt 20 000 kronor utbetalt av Vimmerbyföretagaren Henrik Samuelsson. Långt från vad deras arbete skulle ha inneburit i inkomst när familjen arbetade för honom sommaren 2016. 

Nu har Henrik Samuelsson fällts i tre av fyra fall och ska betala cirka 100 000 kronor till familjen plus ränta. Men juristen Ingemar Jeanlo, som företräder familjen, är inte helt belåten.

– Jag delar inte tingsrättens bevisvärdering och ska diskutera med mina klienter. När det gäller det fall som Henrik inte fälls för så har hon vittnat under ed, hennes syster har vittnat under ed och skrivit av arbetstiderna från företagets bokföringssystem vad gäller arbetstider, säger Ingemar Jeanlo. 

Hur ser du på att tingsrätten avfärdar Henrik Samuelssons motkrav?

– Det förstår jag, han har ju knappt deltagit i verksamheten så han kan inte veta det. Jag ser det bara som ett försök att komma undan betalningsansvaret.

Att Henrik påstått att hon ska ha ätit i företagets verksamhet samt fått ut en viss lön, gör att Jeanlo tycker att tingsrättens bedömning är märklig. 

– Jag förstår inte riktigt bevisvärderingen där och håller inte med tingsrätten. Det finns ett skriftligt anställningsavtal. 

"Funderar på en överklagan"

Även i ett av de andra fallen är Ingemar Jeanlo inte helt nöjd med utfallet.

– Det påstås att hon inte jobbat i den utsträckningen trots att hon skrivit av företagets bokföringssystem. Det är de två stycken som vi inte är nöjda med, i de andra två är vi nöjda. 

Ingemar Jeanlo överväger att överklaga de två utfall han inte är särskilt nöjd med.

– Vi funderar på en överklagan där, men jag måste diskutera med mina klienter där först. 

När tror du att ni kan ha tagit ett beslut där?

– Det blir nog inom de närmaste dagarna vi tar beslut om det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt