Annons:

106 fler barn inom BUN – akuta rekryteringsproblem

Kommunen har stora problem med att hitta lärare till sina skolor. Foto: Vimmerby kommun

106 fler barn inom BUN – akuta rekryteringsproblem

Barn- och utbildningsförvaltningen har 106 fler barn och ungdomar i sin verksamhet jämfört med i september. Bristen på personal är närmast akut. – Pengar är ofta ett problem, men i det här fallet är problemet mer att hitta någon som vi kan betala, säger förvaltningschefen Birgitha Sahlin.

Annons:

Kommunen sätts under hård press av flyktingstillströmningen under hösten. Drygt 100 barn fler finns i barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet jämfört med för två månader sedan. Kommunen behöver fler lärare och förskolepedagoger.

– Det är jättebekymmersamt med rekrytering. Det finns inga med utbildning att rekrytera. Rekryteringsläget är inte bara ansträngt, det är allvarligt. Det är rött, säger Birgitha Sahlin.

Vad kan man göra för att hitta lärare?

– Vi har pratat mycket om det. Finns det lärare att hitta på Migrationsverkets anläggning i Högsby till exempel? Kan det finnas resurser där?  Vi försöker få utbildningar på vårt campus för att kunna få kompetens i svenska som andraspråk. Två av de som jobbar på Kulturskolan kommer att utbilda sig till SFI-lärare och börja hos oss nere på Vuxenskolan. Det är jätteroligt.

Barnen fördelas på de två olika skolområdena.

– Sen kan det vara så att om det kommer åtta barn en vecka kan det vara så att sex går till AL och två till Vimar. Vi håller ihop familjer.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt