Annons:

ALERIS SER UT ATT DRA SIG UR NYBBLE-PROJEKTET

Här var det tänkt att Aleris bygge i Nybble skulle ske, men nu ser det ut som att det inte blir av. Karta: Vimmerby kommun

ALERIS SER UT ATT DRA SIG UR NYBBLE-PROJEKTET

Vårdjätten Aleris tittar nu på andra alternativ för ett behandlingshem i Vimmerby. Därmed kanske inte det mycket omdebatterade bygget i Nybble blir av.
– Det är inget nybygge som är aktuellt längre, säger Helena Wretman, affärsområdeschef på Aleris, till Vimmerby Tidning.

Annons:

Aleris har fått ett markanvisningsavtal för att bygga ett nytt behandlingshem i Nybble-området i Vimmerby av kommunen. Ett beslut som väckte mycket protester – då man ansåg att den typen av verksamhet inte är lämplig i just det området. 

Kommunen lyssnade dock inte på dessa protester. 

Men enligt uppgifter till Vimmerby Tidning har Aleris nu planer på att dra sig ur Nybble-projektet. Något som också bekräftas för tidningen av affärsområdeschefen Helena Wretman.

– Det är inget nybygge som är aktuellt längre, säger hon.

Dock vill inte Aleris presskommunikatör Henrik Kennedy bekräfta uppgifterna.

– Nej, det kan jag inte. Tvärtom är det så att vi fortfarande håller på att undersöka var det är bäst att bedriva vår verksamhet. Vi kollar fortfarande på detta alternativet.

Däremot bekräftar han att man också tittar på andra alternativ.

– Vi har flera alternativ som vi utvärderar just nu och vi har kommit ganska långt.

Aleris fokus är fortfarande att satsa i Vimmerby.

– Vi har lång erfarenhet, duktiga medarbetare och en uppskattad verksamhet så det är vår ambition. Skulle det ändra sig så berättar vi det men nu finns inga sådana tankar.

Om protesterna mot Aleris i Nybble har påverkat, vill han inte säga.

– Det är klart att vi väger in alla faktorer men jag kan inte säga att det har påverkat oss.

Arkeologiska undersökningarna klara

Samtidigt skriver Vimmerby Tidning att de arkeologiska undersökningarna är klara av området.

– Man har hittat en fast fornlämning i norra delen av planområdet som kommer att få ligga kvar och det är en gravsättning, säger stadsarkitekt Sara Dolk till tidningen.

Området som omfattas av fornlämningen är på 30 gånger 30 meter och kommer inte att få bebyggas. Den tänkta byggnationen med villatomter och vårdboende ska ske runt gravsättningen.

Två detaljplaner, ett för vårdboende och ett för 20-talet villatomter, är klara och kommer gå ut för samråd efter semestern.

– Tanken är att detaljplanerna ska ut för granskning i slutet av augusti och början av september. Området är indelat i två detaljplaner, ett för bostäder och ett område där vi tillåter vårdboende, säger Sara Dolk.

Sara Dolk säger till Vimmerby Tidning att bostäder kan börja byggas runt 2020 om detaljplanerna blir antagna under hösten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt