Annons:

Nytt inbrott på Mossebo – nu känner sig Pernilla sviken av polisen

Pernilla Rudolfsson känner sig sviken av polisen. Bilden är en genrebild. Foto: Pressbild

Nytt inbrott på Mossebo – nu känner sig Pernilla sviken av polisen

Pernilla Rudolfsson, som driver Mossebo Gästhem, har nästan aldrig haft inbrott. Nu har hon haft det tre gånger på fem månader. Inte en enda gång har polisen kommit.
– Jag känns mig förbannad och sviken, säger hon.

Annons:

Mossebo Gästhem har drabbats av flera inbrott i år. I april och i juli har någon eller några lyckats ta sig in. I juli stls en stor mängd mat – något som förstås försvårar oerhört för ägarna.

Nu har det hänt igen. 

I förra veckan var det dags för ett nytt inbrott. Tjuvarna hade lämnat en petflaska utanför garagedörren. Där låg även en plastdel från en Saab. 

– Jag naturligtvis polisanmält händelsen , säger Pernilla Rudolfsson. 

Men hon börjar undra varför. 

– Det här är tredje gången de är ute hos oss på Mossebo och gör åverkan på ett eller annat sätt. Det som gör mig mest arg är att polisen inte kommer ut och hämtar det som troligtvis är bevis ens. Trots att det är tredje gången lägger de inte ned några resurser på att komma ut till Mossebo. Det gör mig tokig, säger hon.

"Mest av allt är jag förbannad"

Nu känner hon sig både sviken och nonchalerad av polisen. 

– Mest av allt är jag förbannad. Jag känner mig lite sviken. Vad är det för samhälle vi lever i egentligen kan man undra?

Hon säger att hennes upprördhet inte blev mindre när hon såg att polisen lägger resurser på att kolla hur föräldrar släpper av sina barn vid skolan.

– Jag förstår dilemmat med barnen, men hallå. Det hade tagit 30 minuter att komma ut till mig. Det är ju det tjuvarna vet i dag, att polisen inte kommer.

Hon börjar tro att inbrotten handlar om något personligt.

– Det är klart att jag tycker att det är olustigt. Vi är ju inte hårt drabbade om man jämför med Boston och Home of Brand, men visst känslan är säkert densamma. Jag skulle bra gärna vilja ha tag i den som gör det här.

Så säger polisen

Håkan Karlsson, vid Polisen i Vimmerby, säger till Vimmerby Tidning, som var först med att rapportera om händelsen, att bristen på tekniker gör att det prioriteras hårt. 

– Det handlar dels om den bedömning Malmö gör, dels om att vi inte längre har tillräckliga resurser för brottsplatsundersökningar. Vi har i stort sett ingen teknisk avdelning kvar, bara en aktiv brottsplatsundersökare som inte jobbar full tid i Västervik. Normalt sett skickar vi inte en vanlig polispatrull för att göra en teknisk undersökning av brottsplats, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt