Annons:

Ny utbildning startas på folkhögskolan i vår – då öppnas ansökningen

En ny barnskötarutbildning startar på folkhögskolan i vår. Foto: Pixabay

Ny utbildning startas på folkhögskolan i vår – då öppnas ansökningen

Redan till våren påbörjas en ny utbildning på folkhögskolan i Vimmerby. Det handlar om en barnskötarutbildning, som välkomnats av barn- och utbildningsnämnden i kommunen.

Annons:

För en tid sedan kunde vi berätta att en ny barnskötarutbildning ska starta på folkhögskolan. Nu är förutsättningarna för utbildningen helt klart.

Utbildningen, som kommer att vara på tre terminer för personer över 18 år, startar den 4 februari nästa år. Eleverna ska ha studier i skolan fyra dagar i veckan och praktik en dag i veckan.

"I utbildningen ingår en dags praktik i veckan. Under din praktik skaffar du dig praktisk erfarenhet av arbete i barngrupp. Du får inblick i olika arbetsuppgifter och deltar i rutinerna på en arbetsplats. Praktiken är också en möjlighet att skapa kontakter med ett framtida arbetsliv", skriver folkhögskolan.

För att gå utbildningen krävs det förkunskaper från grundskolan i matematik, samhällskunskap och svenska eller svenska som andraspråk.

Ansökningen till den nya utbildningen öppnar den 13 november. Sista ansökningsdag är 14 december i år.

– Det är en jättechans för vår del. Det ger oss fler händer, har barn- och utbildningschefen Birgitha Sahlin tidigare sagt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt