Annons:

Folkhögskolan pausar utbildning – startar ny utbildning i vår

Folkhögskolan ser ut att starta en ny barnskötarutbildning. Foto: Pixabay

Folkhögskolan pausar utbildning – startar ny utbildning i vår

Vimmerby folkhögskola pausar sin fritidsledarutbildning. I stället är det på gång med en barnskötarutbildning, som planeras att starta redan till våren.
– En jättechans för vår del, säger barn- och utbildningschefen Birgitha Sahlin.

Annons:

Det var på måndagens kommunfullmäktige som barn- och utbildningsnämndens ordförande Lis Astrid Andersson (S) berättade att årets omgång av fritidsledarutbildningen ställs in på grund av för få sökande. Vad som händer med den i framtiden är oklart.

I stället har kommunen och folkhögskolan diskuterat kring en ny utbildning.

– Vi har sonderat intresse och vi har börjat anställa barnskötare. Nu är planen att folkhögskolan ska starta en barnskötarutbildning för de över 18 år. Det är en jättechans för vår del. Det ger oss fler händer, säger barn- och utbildningschefen Birgitha Sahlin.

Planen är att utbildningen ska starta redan till våren. Utbildningen ska vara på tre terminer. Eleverna ska ha studier i skolan fyra dagar i veckan och praktik en dag i veckan.

– Det här är samverkan när det är som bäst, sa Lis Astrid Andersson.

Vi har sökt folkhögskolans rektor Isa Karlsson.

Fotnot: I en tidigare version skrev vi att Folkhögskolan tagit beslut om att avveckla fritidsledarutbildningen. Lis Astrid Andersson upplevde sig felciterad och artikeln har korrigerats efter det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt