Annons:

Nu kommer insamlade kläder behövande barnfamiljer till del

Kläder och leksaker som har lämnats in i samband med barnskötarutbildningens utställning "Barn på flykt" har skänkts till Vimmerby kommun som har lämnat grejerna vidare till mötesplats Bullerbyn. Foto: Privat

Nu kommer insamlade kläder behövande barnfamiljer till del

Vimmerby folkhögskolas barnskötarutbildning har samlat in kläder och leksaker via sitt projekt om mänskliga rättigheter genom Raoul Wallenberg Academy. Grejerna kommer nu behövande barnfamiljer till del. 

Annons:

Sista dagen för barnskötarutbildningens utställning ”Barn på flykt” genom Raoul Wallenberg Academy var förra torsdagen. Eleverna har under utställningstiden haft en insamling som gett besökarna möjlighet att lämna in kläder, leksaker och böcker som man ville skänka till Vimmerby kommun. Utöver det har kläder som blev över från begagnatmarknaden skänkts till projektet.

– Vi fick in mycket mer än vi hade trott, säger Anna Mannefred och Ylva Sandström, lärare på Vimmerby folkhögskola.

Simon Lundborg och Anton Palmér kom under förra torsdagen med en minibuss och fyllde den med alla insamlade grejer samtidigt som de tog en titt på den känslostarka utställningen i ”Kuben”. 

"Blivit av med mer än hälften"

De insamlade grejerna går nu till behövande barn och familjer i Vimmerby kommun.

– Vi fick tio stora säckar och sex mindre kassar fyllda med småbarnskläder samt leksaker och böcker som vi lämnade vidare till mötesplats Bullerbyn i torsdags. Initiativet från eleverna på barnskötarutbildningen är jättebra och jag tror att det finns ett större behov än vad man ser och får till sig, säger Simon Lundborg, enhetschef på Vimmerby Mötesplatser. 

Förra fredagen publicerade Simon Lundborg ett inlägg på Facebooksidan ”Vimmerby mötesplatser” om att det finns möjlighet att hämta barnkläder och leksaker utan kostnad.

– Det är några småbarnsfamiljer som har kommit och hämtat ganska mycket kläder. Vi har redan nu blivit av med mer än hälften av grejerna och kommer köra den här veckan ut och kanske även nästa vecka. Vi får se hur mycket som går åt nu, säger Simon Lundborg. 

Projektet är inriktat mot barn på flykt men behovet av kläder, framför allt för mindre barn, är centralt och alla som upplever ett behov är välkomna att ta del av det som samlats in. 

– Vi annonserar ut att det finns grejer för de som identifierar att de har behovet. Det kan komma vilken familj som helst som upplever att det är en ekonomisk hjälp för dem. Det bor många småbarnsfamiljer i Bullerbyn och vi tycker att det är en smart plats att utgå från, säger Simon Lundborg.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt