Annons:

Vill motverka busåkandet – därför vill de organisera sladdandet

Hultsfred Drifttrack vill motverka busåkandet och organisera sladdandet bättre. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Vill motverka busåkandet – därför vill de organisera sladdandet

Det finns kritik mot det så kallade busåkandet i både Vimmerby och Hultsfred. Nu vill Hultsfred Drifttrack organisera träffar för att motverka just det och minska olycksrisken.
– Vi vill inte att drifting ska bli sammankopplat med olagligt sladdande på stan, säger Richard Loord från Hultsfred Drifttrack.

Annons:

Gillar du att sladda med bilen och bara köra omkring? Många tycks göra det – men troligen lika många stör sig också på det. Nu vill Hultsfred Drifttrack minska det så kallade busåkandet och bättre organisera det. Därför kommer man med nyheten att banan i Hultsfred öppnas upp. 

– Upplägget är enkelt. Vi kommer med så lång framförhållning som möjligt informera genom vår Facebook-kanal att vi kommer ha grindarna öppna för allmänheten. Det kan vara mitt i veckan eller under en helgdag, allt beror på när vi märker att intresset är som störst, säger Richard Loord från Hultsfred Drifttrack. 

Varför väljer ni att göra så?

– Vår grundtanke är och kommer alltid att vara densamma – att kunna motverka busåkandet samt olyckorna som kan uppstå. Vi vill inte att drifting blir sammankopplat med olagligt sladdande på stan och framför allt så vill vi inte att andra kommer till skada. Vi ser att det finns ett stort behov av en plats där man kan sladda utan att störa allmänheten och alla får dra sitt strå till stacken för att hjälpa till tycker vi.

Vilka riktar ni er mot?

– Vi riktar oss till alla i Hultsfred och Vimmerby med omnejd. Vill man komma från en annan kommun är man givetvis välkommen också.

Vill uppnå märkbar effekt

Under ett par timmar kommer de intresserade att träffas och sladda ihop utan publik.

– Resultatet vi vill uppnå är att det blir en märkbar skillnad när det gäller busåkandet i samhället. Det verkar som att det finns ett behov av att grindarna öppnas några gånger under vinterhalvåret också, säger Loord.

Hur ofta kommer ni ha sådana här kvällar eller dagar?

– Vi förhandlar med lite olika aktörer just nu för att kunna hålla avgifterna för förarna så låga som möjligt. Vi är trots allt bara en förening och är tacksamma för alla som vill skänka en slant för att vi ska kunna dämpa busåkandet på stan.

Krav ställs

Hultsfred Drifttrack håller till på Hultsfreds flygplats och det ställs vissa krav på den som vill vara med och sladda.

– Det krävs att man innehar körkortstillstånd samt en ålder av minst 15 år. Vi kommer beroende på intresset skapa olika grupper av förare där man får ett körpass som är anpassat till individens körkunskaper. Bilen ska också vara besiktigad och vi gör också en enklare kontroll av bilen där vi kollar bälten, stolar, bromsljus, batteri och läckage. Allt är lagligt och sanktionerat av Svenska Bilsportsförbundet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt