Annons:

EKENS ÄGARE HAR FÖRSATTS I KONKURS

Ägaren till fastigheten Eken i Vimmerby har försatts i konkurs.

EKENS ÄGARE HAR FÖRSATTS I KONKURS

Ägaren till fastigheten Eken i centrala Vimmerby har försatts i konkurs. Det skriver Vimmerby Tidning i kväll.
Det innebär att den uppmärksammade fastigheten kommer att säljas.

Annons:

I måndags fattade Stockholms tingsrätt beslut om att försätta bolaget som äger Eken i Vimmerby – Agnig Xani AB – i konkurs. Bolaget hade då begärt att försättas i konkurs. Det berättar Vimmerby Tidning på torsdagskvällen.

"Bolaget är på obestånd och kan rätteligen inte betala sina skulder och dess betalningsoförmåga är ej endast tillfällig" skriver bolagets vd Robin Agnig i den ansökan som lämnades in till Stockholms Tingsrätt i måndags.

Ytterligare två bolag försattes i konkurs samtidigt.

Det var 2016 som Agnig Xani AB köpte fastigheten Eken i centrala Vimmerby av Guldbjörnen AB. Priset ska ha varit tolv miljoner kronor. Det var inte långt efter att Guldbjörnen AB:s ägare, Anders Hermansson, köpt fastigheten av kommunen för 4,5 miljoner kronor. Den affären blev klar i maj 2015.

Avsikten var att renovera fastigheten och sedan starta omsorgsverksamhet där. I augusti 2016 sa Robin Agnig till Dagens Vimmerby att planen var att öppna verksamhet i Eken under 2017.

30-40 miljoner i skulder

I slutet av 2018 berättade bolagets vd Robin Agnig att man hade för avsikt att bygga hyresrätter i Eken, men det blev inget med det heller. Agnig Xani AB och kommunen har fört flera diskussioner under de senaste åren, utan att hitta någon överenskommelse. 

Till Vimmerby Tidning säger Guldbjörnens ägare Anders Hermansson att han inte är intresserad att ta över Eken igen. Agnig Xani AB ska ha mellan 30 och 40 miljoner kronor i skulder. Det berättar konkursförvaltaren Morgan Kvarnström för tidningen. 

Bolagets fastigheter ska nu försöka säljas.

Vi söker bolagets vd Robin Agnig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt