Annons:

Möte mellan kommunledningen och Eken-ägaren:

Kommunledningen träffade Eken-ägaren häromdagen.

Möte mellan kommunledningen och Eken-ägaren: "Ville ha tips och idéer"

Situationen kring vad som händer med Eken är oklar. I tisdags träffade kommunalråden och oppositionsrådet Eken-ägaren Robin Agnig.
– Det var ett jättetrevligt lunchmöte, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Kommunstyrelsen sålde Eken till Anders Hermansson för fem miljoner kronor. Inte ens två år senare köpte Agnig Vård och omsorg upp Eken för tolv miljoner kronor.

Men ännu finns ingen verksamhet på Eken. För två dagar sedan träffade de båda kommunalråden samt oppositionsrådet Robin Agnig, vd för företaget. 

– Vi hade ett samtal med honom och han ville pejla läget kring hur vi tänker och vad vi har för investeringsplaner och vad vi ser för problemområden. Han ville ha tips och idéer, säger Helen Nilsson (S). 

Enligt kommunalrådet var Robin Agnig mån om att kommunen skulle ha verksamhet i huset.

– Han ville gärna att kommunen skulle ha verksamhet där, men det kan vi inte säga att vi ska. Vi har ju sålt det en gång och då blir det svårt att ta upp verksamheterna igen. Vi ger gärna tips och idéer och vi hade ett trevligt lunchmöte. 

"Imponerades av framåtandan"

Kommunledningen tipsade om boenden. 

– Det är alltid viktigt, både billigare och dyrare. Små lägenheter med bra priser, turistboenden och små vandrarhem. Tillgängliga lägenheter är viktigt, vill han satsa på något för barn så kan han väl med någon privat förskola, men det vet jag inte om han var intresserad av. Han tackade för det. 

– Vi hade bara ett samtal och kommer vi eller han på något så får han gärna höra av sig.

På sin blogg skriver oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) att hon beskrev att hon som kommunpolitiker förväntar sig att fastighetsägare sköter sina fastigheter och inte låter dem stå och förfalla. 

"Robin Agnig beskrev sedan sina visioner och vi imponerades av den framåtanda som fanns", skriver hon.

Dagens Vimmerby har sökt vd:n Robin Agnig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt