Annons:

Vimarskolan får skjuta fram anpassning av paviljong

Fördröjd anpassning av en fastighet på Vimarskolan blir följden av de 180 000 kronor extra som tillförts till upprustningen av Prästgården. Foto: Vimmerby kommun

Vimarskolan får skjuta fram anpassning av paviljong

Närmare 180 000 kronor tas från renoveringsbehovet på Vimarskolan för att i stället rusta upp Prästgården vid Näs. Men några akuta behov rör det sig inte om på Vimarskolan.

Annons:

I veckan fattade kommunstyrelsen beslut om att tillföra renoveringen av Prästgården ytterligare 180 000 kronor. Pengarna tas från de medel i investeringsbudgeten som är avsatta till Vimarskolan. Trots det hoppas fastighetschefen Rolf Johansson att kommunen ska kunna inleda arbetet på Vimarskolan under 2016.

– Upprustningsbehovet av Prästgården har hängt med ett antal år men inte kunnat prioriteras. I och med de 180 000 kronorna kan vi nu åtgärda de brister vi har på Prästgården, skriver han i ett mejl till Dagens Vimmerby.

Den 1 januari i år köpte kommunen en paviljong som under lång tid hyrts av Vimarskolan. Den ska nu anpassas till en permanent drift. Det handlar bland annat om att byta uppvärmning, från el till fjärrvärme, och andra klimatförbättrande åtgärder. Cirka 500 000 kronor bedöms krävas för att anpassa byggnaden till permanent verksamhet. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt