Annons:

Skolchefen om händelsen:

Vimarskolans högstadium fick utrymmas efter att det uppstått en brand som misstänks vara anlagd. Foto: Jakob Karlsson

Skolchefen om händelsen: "Väldigt allvarligt"

Tidigt på fredagsmorgonen kom larm om en brand på Vimarskolan. Det började brinna på en toalett på skolan och polisen misstänker att branden är anlagd.

Annons:

Det finns ingen naturlig brandorsak och både räddningstjänst och polis fanns på plats vid skolan på fredagsmorgonen. Branden lyckades släckas av en vaktmästare, men det bildades en hel del rök i byggnaden som fick utrymmas. 

Eleverna på högstadiet fick utrymma byggnaden och det dröjde till 09.30-tiden innan eleverna kunde återvända till skolan. Polisen misstänker att branden är anlagd och utreder ärendet som mordbrand. Någon misstänkt finns i nuläget inte. 

– Branden har inte uppstått på naturlig väg och kan eventuellt vara anlagd. Det har funnits risk för att branden kunnat sprida sig och då kunde det blivit risk för liv och hälsa, därav rubriceringen, säger Katarina Rusin vid polisens ledningscentral.

Ola Karlsson är skolchef i kommunen och säger så här om det inträffade:

– Det är en polisiär fråga i nuläget och jag har inte så mycket mer att tillägga. Det är givetvis olyckligt, men jag kan inte kommentera det mer, säger han. 

Hur har eleverna påverkats av det här, har de blivit rädda?

– Självklart finns det ett skäl till att polisen utreder frågan och det är för att det kunde ha blivit fara för liv och hälsa. Självklart är det väldigt allvarligt när det inträffar. Men jag har bara fått meddelande från rektor om vad som inträffat och det är rektor samt verksamhetschef som arbetar med det. 

Har eleverna kunnat haft skoldag som planerat efter det här?

– Jag känner inte till det. 

Vår tidning har sökt skolans rektor Pernilla Begu via både telefon och mejl. Vi har även sökt grundskolechefen Caroline Ålund.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt