Annons:

Dator efterlyses efter inbrott – hittelön på 1000 kronor

Datorn är av märket Acer och den som hittar den får 1000 kronor.

Dator efterlyses efter inbrott – hittelön på 1000 kronor

Vid ett inbrott på café På spåret vid järnvägsstation stals en dator. – Den är gammal och långsam men har ett stort personligt värde för oss, säger Linda Berteau som är delägare.

Annons:

Det är tredje gången på nio månader som Café På spåret vi järnvägsstationen har inbrott. Det första inbrottet kom redan två månader efter att de tagit över verksamheten och det senaste bara för ett par veckor sedan.

 Det är jättetråkigt eftersom vi är ett sådant litet företag så blir det dyrt för oss, säger Linda Berteau som tillsammans med sin man äger verksamheten.

Efter första inbrottet tänkte de att sådana saker händer men efter andra inbrottet började de att ana oråd.

 Vi var i kontakt med kommunen då som hjälpte oss med att tillsätta Securitasövervakning oftare och vi trodde att det skulle försvinna med det.

Inbrott för tredje gången i slutet av juni

Dessvärre fick de ytterligare ett inbrott i slutet av juni och då stals en dator som är mycket personlig för familjen.

 Där i finns gamla bilder och foton som har stort värde för oss. Själva datorn är gammal och mycket långsam och i mina ögon bara skräp.

Nu går de ut med en efterlysning och en hittelön till den som tar tillbaka datorn.

 Vi ger personen 1000 kronor om vi får tillbaka den. Den är av märket Acer. 

 Bra samabete med kommunen

De har haft ett bra samarbete med kommunen och redan efter andra inbrottet blev de lovade en gallergrind som de ska sätta så ingen kan ta sig in nattetid. Dessvärre har det dröjt men Linda Berteau hoppas att den snart är på plats och att den ska hjälpa mot inbrottstjuvarna

 Risken blir ju att man lägger ner verksamheten eftersom man till slut inte orkar. Det vore så trevligt om stationen blev en trevlig mötesplats för resande istället för det här, säger hon.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt