Annons:

Richard från Vimmerby kan bli årets HR-profil:

Richard Mårtensson från Vimmerby kan bli årets HR-profil. Foto: Simon Henriksson

Richard från Vimmerby kan bli årets HR-profil: "Jättefint på alla sätt och vis"

Richard Mårtensson bor i Falun, men har hjärtat i Vimmerby och Västervik. Nu kan den tidigare toppchefen i Västerviks kommun bli årets HR-profil.
– Det är roligt, säger han.

Annons:

Richard Mårtensson är uppvuxen i Vimmerby, men flyttade från kommunen efter gymnasiet. Numera bor han i Falun där han har haft flera topptjänster. Mårtensson har också haft toppjobb inom Västerviks kommun.

Tillsammans med två andra startade han företaget Human&Heart i början av förra året. Nu kan han också utses till Sveriges HR-profil av den svenska HR-föreningen. Förra året vann ingen mindre än norske miljardären Petter Stordalen.

– Det är förstås fränt och jättefint på alla sätt och vis, men jag ser det inte som att jag har stor chans. För mig handlar det mer om nomineringen i sig. Jag ser det här som en teamnominering, det är hela Human&Heart som ett team som blivit nominerat. Ingen kan göra det själv, utan det handlar om ett lagarbete. Poängen är att vi bollar allt med varandra. Vi har en gemensam drivkraft att förändra svenskt arbetsliv, så det borde stå Human&Heart och inte mitt namn, säger Richard Mårtensson.

Prisades förra året

Vem som blir årets HR-profil 2019 utses den 8 oktober. Årets HR-gala hålls i Blå Hallen i Stockholm. 

"Sveriges HR-profil kan vara en VD, ekonomichef eller någon annan profil som verkligen banat väg för att HR ska kunna göra sitt arbete ännu bättre. I denna kategori letar vi efter en sann HR-ambassadör som påverkat andra positivt och som varit en stor kraft- och inspirationskälla", skriver föreningen. 

– Att vinna är inte så viktigt för mig personligen, men skulle man kunna få de här frågorna mer uppmärksammade, så skulle den här typen av frågor få lite större sving och branschtidningar skulle uppmärksamma det på grund av det etiska och det vore bra för arbetsmiljöfrågor. Det är så jag tänker.

2018 fick Richard Mårtensson Magnus Söderström-priset.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt