Annons:

Klubbens nya vision antogs – så gick det ekonomiskt

Jonas Friberg, Jari Levin, Ola Passmark och Patrik Karlsson ingår i Vimmerby IBK:s nya sportorganisation. På årsmötet antogs klubbens nya visionsarbete som benämns "VIBK 2030". Foto: Ossian Mathiasson

Klubbens nya vision antogs – så gick det ekonomiskt

Vimmerby IBK presenterade sitt nya visionsarbete efter säsongens slut. På årsmötet antogs styrelsens förslag för att öka det ideella engagemanget i föreningen.
"Arbetet är prioriterat och kommer starta omgående", säger Richard Mårtensson i ett pressmeddelande.

Annons:

Vimmerby höll för en tid sedan sitt årsmöte och styrelsen skriver i sin verksamhetsberättelse att klubben har fokuserat på att professionalisera sina arbetsrutiner och skapa en ny sportorganisation under det gångna året. 

Klubbens nya sportorganisation innehåller fyra personer. Jari Levin är uttalad och kontrakterad sportansvarig med uppdraget att ansvara över herr- och damlagen och b-laget fullt ut. Han kommer till sin hjälp ha en sportgrupp med Ola Passmark, Jonas Friberg och Patrik ”Bobby” Karlsson. 

Ola Passmark har särskilt ansvar för kontraktering, representationslag och media. Jonas Friberg och Patrik Karlsson har särskilt ansvar för ungdomslag och representationslag.

”Vi gör det för att dels minska kostnaderna men också minska sårbarheten med för få ansvariga och har istället velat sprida ut ansvaret för sportverksamheten. Det föreligger fortsatt ett stort behov av att öka det ideella engagemanget från klubbens medlemmar i föreningen varför styrelsen har beslutat att till årsmötet framlägga ett förslag om ett visionsarbete för föreningen”, skriver styrelsen i sin verksamhetsberättelse.

Klubben redovisade minusresultat

VIBK vill öka det ideella engagemanget i föreningen och få in fler personer som med ideella krafter hjälper till runt omkring. 

Årsmötesdeltagarna antog styrelsens förslag på att anta det nya visionsarbetet som går under arbetsnamnet ”VIBK 2030”. 

”Målet är att klubben ska vara en viktig plats för alla kommunens invånare att växa och engageras i. Arbetet är prioriterat och kommer starta omgående”, skriver VIBK:s ordförande Richard Mårtensson i ett pressmeddelande. 

Resultatet för verksamhetsåret 2022/23 slutade på ett minusresultat på 39 108 kronor. Föreningen har fortsatt en god balans med ett eget kapital på 493 502 kronor. 

”Dock behövs såväl intäkterna öka som kostnaderna minska för att långsiktigt kunna fungera med vår verksamhet”, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Så ser styrelsen ut

Styrelsen för det kommande verksamhetsåret består av Richard Mårtensson, Ulf Johansson, Ingrid Snickars, Camilla Kronstrand, Teres Åberg, Jörgen Djurstedt och Linda Södergren. Lena Björkvik och Martina Molarin är klubbens revisorer. 

Richard Mårtensson är ordförande, Linda Södergren vice ordförande, Camilla Kronstrand sekreterare, Teres Åberg och Ingrid Snickars ledamöter och Jörgen Djurstedt kassör. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt