Annons:

ALV satsar på höstlovsöppet tidigare än vanligt – har höga förhoppningar

ALV:s höstlovsöppet brukar locka mycket folk. Foto: Ossian Mathiasson

ALV satsar på höstlovsöppet tidigare än vanligt – har höga förhoppningar

I år blir det extra mycket höstlovsöppet i sagoparken. ALV har öppet både lördag och söndag den här veckan.
– Vi tror att det kan komma en hel del besökare även den här extrahelgen, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

Att Astrid Lindgrens Värld försöker bredda säsongen är inget nytt. I år tar man det dock steget längre än tidigare. Höstlovsöppet blir det en hel vecka från den 26 oktober till 3 november. Nytt för 2019 är att man också håller extraöppet både lördag och söndag den här veckan.

– Det känns bra inför öppnandet. Vi har ungefär 100 bokningar i vårt boende och har ett bra läge med försålda biljetter. Jag tror att lördagen blir väldigt bra, sedan räknas det med lite mer regn på söndag, vilket alltid påverkar antalet gäster något. Jag tror att det kan komma en hel del besökare även den här extrahelgen, säger vd:n Joacim Johansson.

Det är ingen smygstart den här helgen utan samma program som under den höstlovsöppna veckan.

– Knallarna är på plats och utbudet och aktiviteterna är precis likadant. Det blir teatrar med Ronja, Emil och Madicken. Det som skiljer från fjolåret är att Villa Villekulla är avstängt på grund av ombyggnationen. Pippi och de andra är på plats, men de kan inte vara uppe i Villa Villekulla.

"Ligger bättre till än ifjol"

Det blir 90-talet hantverkare och utställare på marknadsområdet. Det finns också möjlighet att testa på bågskytte, glasblåsning, pinnbrödbakning och isskulptering.

– Vi har tömt Saltkråkan, så vi får en stor lokal där många av utställarna kommer att vara. Det blir som en ny del som är mer som en inomhusmarknad eller inomhusmässa. Ytan är väldigt stor där, så det blir nog bättre inramning för alla och särskilt för de som är lite väderkänsliga. 

Förhoppningen är att hamna på liknande besöksantal som ifjol.

– Då hade vi 40 000 besökare och våra förhoppningar är att landa någonstans kring det igen. Jag tycker att vi ligger bättre till än ifjol. Bokningsläget och försålda biljetter ser bra ut och intresset för höstlovsöppet håller i sig.

Det är redan klart att ALV passerar drömgränsen 500 000 besökare i år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt