Annons:

Tävlingen igång igen – kan Gullringssemlan ta ny titel med nya ägare?

Caroline Levin och Beatrice Levin Eriksson tog över Stigs Konditori efter Tomas Andersson förra året. Foto: Ossian Mathiasson

Tävlingen igång igen – kan Gullringssemlan ta ny titel med nya ägare?

Två år i rad har Gullringssemlan, bakad på Stigs Konditori, röstats fram som Sveriges godaste i Arlas tävling "Stans bästa semla". Nu är det dags för en ny upplaga – och den populära semlan är i toppen igen.

Annons:

"Stans bästa semla" är en tävling som Arla har haft i flera år. 2018 stod Stigs Konditori, med Tomas och Harriet Andersson som ägare, för en skräll och vann tävlingen. 

Konditoriet i Gullringen upprepade sedan den osannolika bedriften 2019 och ansågs för andra året i rad ha den bästa semlan i Sverige. Då deltog över 2 600 konditorier över hela landet och 13 000 personer röstade på sitt favoritställe. 

– Intresset för semlor har aldrig varit större, vilket också märks på vår sajt. Siten fortsätter engagera både caféer och konsumenter över hela landet. Sveriges största semmeljury kan inte ha fel! sa Erica Elfving, Channel Manager, Arla Foodservice, förra året. 

Nu är omröstningen öppen igen. Sedan en tid tillbaka är det Caroline Levin och Beatrice Levin Eriksson som tagit över konditoriet och det åtråvärda receptet har de fått tillgång till. 

I skrivande stund leder Stigs Konditori tävlingen – och kan vara på väg mot en tredje raka titel. Müllers Bageri & Konditori i Nynäshamn ligger tvåa och Kakboden i Höganäs är trea. 

Bageri 96 i Västervik finns med i tävlingen och går att rösta på. För närvärande ligger bageriet på en 36:e plats i hela Sverige.

43 dagar återstår av röstningstiden. Här kan du rösta på din favoritsemla i Sverige. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt