Annons:

Klart med stadsvandringar i Astrid Lindgrens fotspår

I sommar kommer Ingela Nilsson Nachtweij hålla i vandringar i Astrid Lindgrens fotspår i centrala Vimmerby. Foto: Micael Rundberg

Klart med stadsvandringar i Astrid Lindgrens fotspår

I sommar kommer det vandras i Astrid Lindgrens fotspår på Vimmerbys gator. Vid 18 tillfällen under juli och augusti visar och berättar Ingela Nilsson Nachtweij om platser med koppling till författarinnan.

Annons:

Företaget Vimmerbytakter AB, med Ingela Nilsson Nachtweij i spetsen, kommer arrangera guidade vandringar i Astrid Lindgrens fotspår i sommar.

Hela 18 gånger, med start 1 juli och avslutning 18 augusti (varje onsdag och söndag), vandrar man från torget och får uppleva alla de ställen i centrala Vimmerby som påverkade Astrid i sitt författarskap, gjorde henne till den hon var, och som på andra sätt har koppling till henne.

Vandringen kommer ta omkring en och en halv timme, och ha start och mål någonstans i anslutning till Stora torget.

Kom inga barn

– Jag provade att ha sådana här vandringar för barn 2010, men det kom inga, säger Ingela och skrattar.

– Jag nådde nog inte ut med marknadsföringen, och sedan är nog inte målgruppen barn. De har ju Astrid Lindgrens Värld, sedan är de trötta. Målgruppen första året tror jag istället är vuxna Vimmerbybor, och personer som kanske är här på besök.

Ingela har dock arrangerat vandringar tidigare, bland annat vid Vimmerby berättar, samt med två grupper från Australien.

Har skrivit en bok 

Ingelas intresse för Vimmerbys historia föddes redan i skolåldern.

– På högstadiet skulle vi göra en uppgift i svenskan. Då valde jag att syna Storgatans bebyggelse. Det där har förföljt mig sedan dess. År 2000 var vi några som tog fram en barnkarta, som sedan uppdaterades 2006 då Astrid skulle ha fyllt 100 år.

Därefter har Ingela även skrivit en bok med namnet ”I Astrid Lindgrens fotspår i Vimmerby”.

– Det ska bli väldigt spännande att se responsen på vandringen, och faktiskt har det redan kommit in ett antal bokningar, berättar Ingela Nilsson Nachtweij.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt