Annons:

Aktuellt med permitteringar på Kharma: ”Måste anpassa kostymen”

Permittering av personalen kan bli aktuellt på Kharma i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Aktuellt med permitteringar på Kharma: ”Måste anpassa kostymen”

Hotell Ronja permitterar i princip all personal. Även nattklubben och restaurangen Kharma kan bli tvungna att göra samma åtgärd. 
– Vi måste anpassa kostymen efter utgifterna, säger Christopher Novratidis. 

Annons:

Christopher Novratidis på Kharma i Vimmerby berättar att coronaoron har slagit hårt mot hans verksamhet. 

– Allt handlar om att anpassa kostymen efter kostnaderna. Har vi tappat så mycket som vi har gjort så måste vi gå ner i personalstyrka och kan inte ha discjockeys och vakter på samma sätt som tidigare. Det får bli vanliga pubkvällar i stället för klubbkvällar, säger Christopher Novratidis. 

Kharmas restaurang har fortfarande öppet med lunchservering, afterwork och kvällsrestaurang.

– Jag själv har jobbat en och en halv vecka i restaurangen utan att ha någon annan där. Allt handlar om att vi får anpassa oss efter kostnaderna, helt enkelt. 

"Får dra ner på allting"

På måndagen hade Kharma 20–25 lunchgäster och det är givetvis något som sätter sina spår.

– Vi får dra ner på allting. Tappar vi 60 procent så är det klart att vi måste dra ner 60 procent någonstans. Det handlar om att reda ut stormen, dra ner på våra utgifter och hoppas att folk kommer och stöttar oss och alla andra lokala företag. Vi själva har en stor lokal och det gör att kostnaderna för hyra och el blir höga. 

Vad händer med personalstyrkan med tanke på coronaoron?

– Vi måste anpassa kostymen efter utgifterna. Det går inte att ha kvar samma kostym som vi hade för två månader sedan. En del fastanställda kommer gå ner på timmar. Att säga upp personal är inte aktuellt just nu men skulle riktningen ändras till att vi måste stänga ner samhället i tre-fyra veckor, då måste vi säga upp personal. Då står verksamheten stilla med inga pengar in och bara utgifter. 

Han berättar att permitteringar av personalen kan bli aktuellt framöver. 

– Vi kan inte betala fulla löner på fem-sex personer och ha 60–70 procent mindre omsättning. Permittering kommer troligtvis bli aktuellt, det kommer det bli för de flesta företagen. Så är det. Det går inte att ha jobb för sex personer när det kanske räcker med två personer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt