Annons:

  • Kommunala verksamheter gör viktig samhällsinsats i svåra tider

    Dick Berg, Alexander Gustafsson (arbetsledare på Ekbacken/servicegruppen), Andreas Paulsen, Veronica Rosdahl och Alexander Paulsen gör skyddsvisir till vård- och omsorgspersonalen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Kommunala verksamheter gör viktig samhällsinsats i svåra tider

    Martin Adolfsson klipper resårband med hjälp av en maskin. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunala verksamheter gör viktig samhällsinsats i svåra tider

Personer från socialförvaltningens dagliga verksamhet och kommunens mötesplatser gör en viktig samhällsinsats med att tillverka skyddsvisir till vårdpersonalen. 
– Det är ett väldigt bra initiativ som vi har fått i uppdrag att genomföra, säger Alexander Gustafsson, arbetsledare på Ekbacken och servicegruppen. 

Annons:

Vimmerby kommun har omgrupperat personal från Mötesplats Bullerbyn till Fabriken där just nu fyra personer sitter och tillverkar skyddsvisir till sjukvården. Samma arbete utförs av fem-sex personer från socialförvaltningens dagliga verksamhet i Ekbackens snickeri. 

– Vi har fått uppdraget att göra skyddsvisir till vården. Vi har hållit på hela veckan och visiren blir faktiskt väldigt bra, säger Alexander Gustafsson, arbetsledare på Ekbacken och servicegruppen. 

Vimmerby kommun följer coronavirusets framfart i Sverige och med tanke på att det råder brist på material inom vården har socialförvaltningens dagliga verksamhet och Mötesplats Vimmerby fått i uppdrag att göra en viktig samhällsinsats. 

Producerat över 1 000 visir

Det enda som behövs för att göra ett skyddsvisir är overheadblad, resårband och skumgummi och det ska i sin tur användas av kommunens omsorgs- och vårdpersonal. 

– Skyddsvisiren ska ut till alla enheter inom vården i Vimmerby kommun. För stunden har vi över 1 000 skyddsvisir färdiga som har packats ner i flera kartonger. Arbetet flyter på och vi kör på tills att vi får nya direktiv så det finns ingen bestämd tid för hur länge arbetet ska fortsätta, säger Alexander Gustafsson. 

Dick Berg är med i en av fem-sex personer som finns med i produktionen av skyddsvisir på Ekbacken. 

– Det är bra att vi får göra dessa skyddsvisir. Det är en viktig insats för vården så vi gör det för deras skull. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt