Annons:

Idé om nytt restaurangsamarbete under krisen – ska ge kunderna rabatt

Simon Johansson och Filip Petersson driver Smak by Simon. Foto: Arkivbild

Idé om nytt restaurangsamarbete under krisen – ska ge kunderna rabatt

Nu kan det bli ett nytt samarbete mellan Vimmerbyrestaurangerna. Idén kommer från Smaks Simon Johansson och flera restauranger har redan sagt ja.
– Det är extrema tider för oss, säger han.

Annons:

Förhoppningen med hela projektet är att Vimmerbyborna ska upptäcka mer av utbudet i staden. Simon Johansson, som är grundare av Smak by Simon, kallar samarbetet för en ny variant av grannsamverkan.

– Det var en idé som uppkom vid uteblivandet av gäster och ett försök att göra Vimmerby mer attraktivt som helhet. Det är inte bara för Vimmerbyfolket utan även inför den stundande turistsäsongen, att helt enkelt få folket att komma till oss. Nu ser vi att man är ute åtta gånger per år och kan vi bidra till att man är ute någon mer gång är det jättebra, säger han. 

Själva grundtanken är att ett besök på en viss restaurang ger rabatt hos nästa restaurang man besöker. Det skulle, till exempel, kunna handla om att får man tio procents rabatt på nästa restaurang.

– Vi har förhoppningar om att få igång det här och har frågat runt bland andra aktörer i Vimmerby. Hittills har Kharma, Prime, Beers & Burgers, Bakfickan och Monte Carlo lämnat klartecken. Det här skulle då kunna gälla i två veckor efter att man har varit på det första stället. 

"Extrema tider"

Simon Johansson säger att många restauranger i Vimmerby är kraftigt beroende av den stora turisttillströmningen under sommarmånaderna.

– Det är extrema tider för oss just nu och speciellt det som är på ingång. Nästan alla butiker och restauranger livnär sig på tre månaders högsäsong och vi vet inte vad som händer och om det över huvud taget kommer igång eller i vilken utsträckning. Därför måste vi hitta på något för att hjälpa varandra.

Responsen har varit positiv, säger han.

– Jag hoppas vi kan fylla på den här listan med extremt många och jag tror också att vi kan bli många.

När är förhoppningen att komma igång?

– Den här veckan blir svårt, men till nästa hoppas jag. Sedan är min förhoppning att fler hakar på efterhand. Vimmerby har ett stort utbud av dygnets alla mål, från frukost till fika till lunch till middag och också rena barer. Vi hoppas att Vimmerbyfolket och turisterna ska upptäcka mer och på något sätt lindra den här krisen, som kommer slå väldigt svårt mot många.

"Vore kul"

Att fortsätta med samarbetet, när pandemin är förbi, är han inte emot.

– Så länge det funkar bra och blir ett snyggt samarbete, så vore det absolut kul. Det är roligt att visa att vi kan samarbeta.

Hur fick du idén?

– Jag har sett något liknande på en del ställen, men inget här i närheten. Vi har spånat mycket på samarbeten tidigare och nu är tiden rätt för det här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt