Annons:

VIMMERBY GÅR IN MED MILJONBELOPP PÅ STÅNGÅDALSBANAN

Vimmerby kommun säger ja till medfinansiering av investeringar på Stångådalsbanan. Först ut är ett mötesspår i Rockneby utanför Kalmar. Foto: Ossian Mathiasson

VIMMERBY GÅR IN MED MILJONBELOPP PÅ STÅNGÅDALSBANAN

Vimmerby kommun säger ja till medfinansiering av investeringar som krävs på Stångådalsgatan. 
– Vi ställer oss bakom den avsiktsförklaring som har tagit av Kalmar läns kommuner, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

Annons:

Kommunerna som finns utmed Stångådalsbanan i Kalmar län har för avsikt att göra en avsiktsförklaring om att ingå i medfinansiering av investeringar som behöver göras på tågsträckan mellan Kalmar och Linköping. 

"Tar vårt ansvar"

Kommunstyrelsen i Vimmerby kommun har hanterat frågan och ställer sig positiva till att ingå i denna överenskommelse tillsammans med övriga kommuner.

– Det handlar om att vi tar vårt ansvar för att det händer något på Stångådalsbana. Det som också är viktigt är att vi i länet har enats om vad vi vill och de tänkta investeringar som vi ser framför oss, säger Jacob Käll och fortsätter.  

– Det är en avsiktsförklaring om att alla kommuner i Kalmar län vill att Stångådalsbanans möjligheter ska stärkas och att pengar ska investeras. Det finns ett antal förslag där det första är medfinansiering till att bygga ett nytt mötesspår vid Rockneby station. Ett annat förslag som vi gärna ser är ett mötesspår i Gullringen. 

Kritisk till statens agerande

Kostnaderna kommer fördelas på hur stor befolkningen är i respektive kommun. Hultsfreds kommunalråd Lars Rosander berättar att det rör sig om fem-sex miljoner för Hultsfreds räkning och Vimmerbys kostnad lär bli något liknande. 

– Vi har något fler invånare än Hultsfred och jag har ingen exakt siffra i huvudet, säger Käll. 

Hur ser du på att staten inte tar tag i infrastrukturfrågan? 

– Jag är kritisk mot det. Jag tycker att staten bör ta mer infrastruktursatsningar och vi får nästan alltid för lite medel när det sker infrastruktursatsningar i Kalmar län. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt