Annons:

Nu öppnar kommunen för besök på äldreboende – tydliga rutiner kring besöken

Nu öppnar kommunen upp för besök igen. Foto: Arkivbild

Nu öppnar kommunen för besök på äldreboende – tydliga rutiner kring besöken

Den 1 oktober upphör det nationella besöksförbudet på särskilt boende för äldre. Vimmerby kommun öppnar upp för besök på Borghaga, Vimarhaga, Vidala och Kvillgården.

Annons:

Beslutet att ta bort det nationella besöksförbudet togs för en tid sedan. 

– Det är givetvis positivt att anhöriga åter kan besöka nära och kära. Men pandemin är ännu inte över och besöken måste ske så att det inte finns risk för smittspridning, säger socialchefen Anette Nilsson i ett pressmeddelande.

För att minska risken för smittspridning har socialförvaltningen tagit fram tydliga rutiner kring besöken. Informationen skickades ut till boende och deras närstående under vecka 39.

– När våra boenden öppnar upp för besök igen är det oerhört viktigt att alla besökare tar ett stort eget ansvar. De allmänna råden från Folkhälsomyndigheten ska följas och för att vi ska ha möjlighet att hålla nere antal besökare kommer vi inte erbjuda oplanerade besök. Men vi tror att alla har förståelse och vårt gemensamma fokus är att skydda våra mest sköra äldre, säger Anette Nilsson.

Kommunens riktlinjer

Detta är kommunens riktlinjer inför besöken:

* Beök bokas genom att ringa den enhet du ska besöka. Besök tas emot mellan klockan 11.00-19.00 vardagar och 11.00-17.00 på helger. 

* Har du symtom på förkylning ska du inte komma på besök.

* Under ditt besök, håll avstånd och tvätta/desinficera händerna. 

* I möjligaste mån bör besöken ske utomhus för att minska risken för smittspridning. 

* Besöksrummen är möblerade för att hålla avstånd och rengör mellan varje besök. Du som besökare kan ansvara för rengöringen med papper och ytdesinfektion som finns i besöksrummet. 

* Rekommenderas att du använder engångvisir som finns för att minimera risken för smittspridning. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt