Annons:

Tre skolor fortfarande utan rektor

Storebro skolor är en av tre skolor i kommunen som saknar rektor med mindre än tre veckor till skolstart. Foto: Vimmerby kommun

Tre skolor fortfarande utan rektor

Om mindre än tre veckor börjar Vimmerbys elever skolan igen. Fortfarande står tre grundskoleenheter utan rektor. – Vi kommer att fortsätta med rekryteringen, säger Pia Ehrnlund Bengtsson, verksamhetschef för grundskolan.

Annons:

Dagens Vimmerby har tidigare skrivit om problematiken runt rekryteringen av rektorer inom Vimmerbys grundskola. Med mindre än tre veckor kvar till skolstart är det fortfarande tre enheter som saknar rektor.

Det handlar om skolorna i Storebro, Tuna och Frödinge. Skolorna har cirka 200 elever tillsammans.

– Det är inte optimalt att inte ha alla tjänster tillsatta inför skolstarten. Alla tre enheterna har många kompetenta och erfarna medarbetare så verksamheten kommer löpa på.

”Svårt att säga”

Verksamhetschefen Pia Ehrnlund Bengtsson kommer gå in och ta huvudansvaret för skolorna fram tills att kommunen inte lyckas hitta någon lösning.

– Arbetslagsledarna får ett utökat ansvar för verksamheterna men jag kommer ha huvudansvaret.

Rekryteringsarbetet kommer att fortsätta framöver.

– Det är svårt att säga när det kan vara en rektor på plats. Det är beroende på hur rekryteringen går. Den person som vi erbjuder tjänsten kan ha uppsägningstid som vi måste ta hänsyn till. I bästa fall kan tjänsten tillsättas fort.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt