Annons:

SLÅR LARM: KAOS PÅ FRITIDSHEM

Fritidshemmet i Storebro får mycket allvarlig kritik i ett klagomål som lämnats in till kommunen. Foto: Vimmerby kommun

SLÅR LARM: KAOS PÅ FRITIDSHEM

En person slår larm om situationen på ett fritidshem i kommunen. Enligt klagomålet som kommit in till kommunen råder kaos på enheten. – Vi har påbörjat en utredning, säger barn- och utbildningschefen Birgitha Sahlin.

Annons:

Klagomålet kom in genom kommunens formulär på hemsidan och gäller fritidshemmet i Storebro. Bland annat står det så här i klagomålet:

”Det är kaos på platsen där våra barn ska vara när föräldrarna jobbar. Vilket inte är lätt att låta de vistas där när man möts av cirkus då man lämnar och hämtar sitt käraste. Alldeles för lite personal och mycket barn med särskild behov utan assistenter”.

 Startat utredning

Pia Ehrnlund Bengtsson är tillförordnad rektor för enheten, men är sjuk för närvarande. Förvaltningschefen Birgitha Sahlin säger så här om situationen:

– Pia jobbar med frågan och jag vet att man jobbar med det och att vi fått in mer än ett klagomål. Jag vet att klagomålet handlar om att det är en rörig situation, men egentligen är jag fel person att citera. Det jag kan säga är att vi påbörjat en utredning och ett arbete.

Enligt klagomålet finns det för lite personal på enheten. Håller du med om det?

– Det tycker jag inte rent generellt. Vi vill alltid ha mer personal, men det är ingen kris på fritidshemmet. Sedan är det tufft på fritidshem i Sverige i dag. Det är lägre personaltäthet i dag än för 30 år sedan.

Är det för få assistenter?

– Det har jag tyvärr inte koll på. Den frågan får du spara till de som är ute i verksamheten.

Saknar permanent rektor

Storebro skola är en av enheterna som saknar permanent rektor sedan i somras.

– Det påverkar alltid när du inte har en chef som bara har det som uppdrag. Det har varit täta rektorsbyten i Storebro. Man kan titta på i vilken ledarforskning som helst för att förstå att det är bekymmersamt. Byter man ledare hela tiden blir det inte bra.

Har ni diskuterat att förstärka enheten?

– Det ska inte jag avgöra, det ska utredningen som vi håller på med visa. Skulle den visa att det finns ett behov får vi ta tag i det, det måste vara på adekvata grunder om vi ska sätta in extra personal. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt