Annons:

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) tycker att regeringen fattat rätt beslut. Foto: Simon Henriksson

Peterson: "Rätt beslut - men inte bra för Yxern"

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) tycker att regeringen gör rätt som avsätter landshövdingen Stefan Carlsson - men han tror också att beslutet är negativt för Yxern. - Det är inte bra för Yxern, säger han.

Annons:

Efter att flera graverande uppgifter framkommit runt landshövdingen Stefan Carlsson valde regeringen i dag att peta honom från uppdraget. Det avgörande skälet var att Carlsson köpt telefonsexsamtal för cirka 20 000 kronor för skattebetalarnas pengar, vilket SR Kalmar avslöjade i går.
Tomas Peterson anser att regeringen fattat ett korrekt beslut. 
- Jag tycker att det är riktigt att han avgår. Han har gjort några klavertramp som inte är försvarbara, men jag tycker att han har gjort mycket bra för länet. Han har varit engagerad i Yxern-frågan, i Slottsholmen i Västervik och i vattenfrågan på Öland.
Hur påverkar det här länet?
- Det beror på vem som efterträder honom. Som vi har det i dag med länsstyrelsen så är landshövdingen en viktig person. Det är kontaktpersonen mellan länet och regeringen.
Hur har du reagerat på de uppgifter som framkommit om Stefan Carlsson?
- Jag är fullständigt överraskad och överrumplad. Jag tycker redan att de första indikationerna om alkoholproblem inte är bra. Det är mänskligt att få problem, men att missbruka allmänna medel är allvarligt. 
"Inte bra för Yxern"
Tomas Peterson har ingen favorit som han vill ska ta över posten och hoppas att engagemanget för Yxern inte försämras. 

 

- Stefan var engagerad i frågan och för Yxerns skull är inte det här bra. Jag har haft ett samtal med den tillförordnade landshövdingen Malin Almqvist och vet att det finns förståelse från henne när det gäller Yxern.
Hur ser du på att Länsstyrelsen sekretessbelagt telefonfakturorna?

 

- Det har jag ingen kommentar till, men jag tycker jag att det är viktigt med transparens och öppenhet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt