Annons:

Ny butik på väg in i centrum – mystik kring ägarna

En ny butik är på väg in i centrala Vimmerby.

Ny butik på väg in i centrum – mystik kring ägarna

En ny klädbutik är på väg in i centrum. Men ägarna vill vara mycket hemlighetsfulla.
– Tanken är att öppna i slutet av november, säger ägaren.

Annons:

Många butiker har de senaste åren lämnat centrum i Vimmerby och butiksdöden har blivit ett begrepp. Men det finns förstås även ljusglimtar. En sådan är en ny klädbutik som är på väg in i centrum. 

För en tid sedan startades Instagramkontot "Till dej" och nu har vi lyckats få tag på personerna bakom den nya satsningen. 

– Vi vill skapa någon form av mystik kring det. Vi har klart med en lokal och tanken är att vi ska flytta in den 21 november. Om det blir så kommer vi att öppna redan den 28 november, berättar ägaren, som vill vara hemlig en tid till. 

Inriktningen på butiken kommer vara kläder med fokus på tjej, dam och barn. 

– Vi kommer ha många av de märken som är kända i stan. Vi kommer jobba mycket med barnsektionen, det ska vara roliga, färgglada och användbara barnkläder. Vi kommer ha en sektion med stilrena säkerhetskläder, men våra två huvudben är tjejer och barn. Det kommer vara ett mellanprissegment kan man säga. Det är ett segment vi har kunskap av sedan tidigare och det ska bli kul att kicka igång med detta. 

"Starkt handelsindex"

Ambitionen var att butiken redan skulle vara igång, men det är är förstås ett speciellt år.

– Till dej har funnits med i vår plan ända sedan förra året. Anledningen till att det blir just nu är situationen som råder, vi känner att vi har tid över och har sneglat på en lokal som kommer bli ledig. Våra leverantörer känner också att de kan vara med nu. 

Varför väljer ni att starta en butik i Vimmerby?

– Vimmerby har ett otroligt starkt handelsindex historiskt sett. Vi vill vara med och hjälpa till att behålla det handelsindexet. Oftare läser man om butiker som lägger ned än butiker som startar. Det är tråkigt. Vi har det torget vi har, den historik vi har och det rykte Vimmerby har. Då vill vi vara med och bevara det. 

Skapar nytt jobb

Inledningsvis kommer det här skapa ett arbetstillfälle utöver ägarna själva.

– Förhoppningen på sikt är att det kan innebära fler. En butik är personalkrävande.

Hur ser ni på konkurrensen i Vimmerby?

– Att kalla det för konkurrens är farligt. Jag hoppas inte de andra ser detta som konkurrens, utan mer som ett komplement och att man kan se sig själva bli hjälpta av fler butiker. Jag själv väljer hellre ställen med tio än två butiker när jag ska shoppa. Det kan vara ett dragplåster. 

"Få personer vet"

Det stora hemlighetsmakeriet bakom satsningen har väckt stort intresse på sociala medier, berättar ägaren. 

– Det är få personer som vet vilka vi är bakom. Det ger en skön hype. Vi får meddelande dagligen och det är kul att följa den utvecklingen med sociala medier. Vi kommer arbeta med Instagram som vår huvudkanal och hoppas kunna jobba med lokala influencers vid lanseringen. Det gör att vi möter en målgrupp som de har som också är vår målgrupp troligen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt