Annons:

Ännu ingen smitta inom känsliga miljöer:

Socialchefen Anette Nilsson. Foto: Simon Henriksson

Ännu ingen smitta inom känsliga miljöer: "Förstås oroade"

Smittspridningen inom socialförvaltningen i grannkommunen Hultsfred har varit mycket hög de senaste veckorna. I Vimmerby är läget fortsatt gynnsamt.
– Men vi är förstås oroade, säger socialchefen Anette Nilsson.

Annons:

Grannkommunen Hultsfred har drabbats hårt av coronaviruset de senaste veckorna. Drygt 70 personer inom socialförvaltningen, både medarbetare och brukare, är bekräftat smittade av covid-19. 

Läget har snabbt gått utför.

I Vimmerby kommun har man än så länge lyckats hålla smittan borta från de känsliga miljöerna.

– Vi har fortsatt ett stabilt läge. Det är inte långt mellan Hultsfred och Vimmerby och vi känner förstås oro över situationen där. Vi följer utvecklingen från dag till dag, säger socialchefen Anette Nilsson.

Vad tror du att det beror på?

– Det är väldigt svårt att säga. Det kan vara slumpmässigt och det är nog väldigt olika. Vi fortsätter med den linje vi har, med riktlinjer, skyddsutrustning, hygienombud, att alla tar ansvar och håller avstånd. Många i vår personal jobbar nära brukare, där det är svårt att hålla avstånd, men man gör det så långt det är möjligt. Det är väldigt många som har tagit ansvar och med det menar jag inte att man inte har gjort det i andra kommuner. 

"Fått bra respons"

För en tid sedan uppmanades även allmänheten att helt undvika besök på kommunens äldreboenden.

– Vi har fått bra respons på det från anhöriga och man avstår att besöka våra boenden. 

Hur ser bemanningsläget ut?

– Det ser lite olika ut från verksamhet till verksamhet. Överlag ser vi ingen större ökning, men inom vissa enheter är det mer frånvaro. Det är inte bara sjukfrånvaron, utan beror även på vård av barn och så vidare. Det ser rätt stabilt ut, sedan protesterar säkert vissa verksamheter mot den bilden, men vi har en stor verksamhet och det varierar självklart. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt