Annons:

Vändningen: Det blir fiberutbyggnad i norra delen av kommunen

Nu blir det fiberutbyggnad i norra delen av kommunen. Foto: MostPhotos

Vändningen: Det blir fiberutbyggnad i norra delen av kommunen

I oktober såg det mörkt ut. Nu står det klart att det blir en utbyggnad av fibernätet i norra Vimmerby kommun.

Annons:

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Under november månad konstaterades att tillräckligt många beställningar från fastigheter med permanentboende gjorts och att projekttiden förlängs till hösten 2022. 

Vimmerby Fibernät AB har tillsammans med Sevede Fiberförening jobbat för att komma vidare med det så kallade Sevedeprojektet, vilket gått i stå då tidigare fibernätsbyggare dragit sig ur procesen.

– Vi kommer nu att påbörja projekteringen av nätet med sikte på att färdigställa anslutningarna till kunderna senast under hösten 2022. Finns det kunder inom området som ännu inte beställt så finns det fortfarande lite tid kvar för efterbeställningar, säger Torbjörn Svahn, vd för Vimmerby Fibernät. 

Ola Gustafsson (KD) är ordförande i fibernätsbolaget:

– Tack vare en tillräckligt hög anslutningsgrad får vi nu möjlighet att ta del av det bidrag kommunen beviljats för fiberutbyggnad inom Sevedeprojektet. Det har varit en förutsättning för att kommunen och Vimmerby Fibernät ska kunna gå in i projektet, säger han.

Kommunalrådet Jacob Käll (C) är glad, meddelar han.

– Från kommunens sida är vi naturligtvis glada över att nu kunna ta ytterligare steg mot en utbyggnad av fibernätet och därmed kunna erbjuda fler hushåll och företag bredbandsfiber. Mycket arbete kvarstår för att täcka hela kommunen men där är vi helt beroende av att staten skjuter till mer medel, säger Käll.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt