Annons:

Gym i Vimmerby har stängts – föreningen känner sig orättvist behandlad

WAHK, gymmet som finns i Vimmerby idrottshalls källare, har tvingats stänga till följd av ett kommunalt beslut med hänvisning till den nya pandemilagen. Foto: Pixabay

Gym i Vimmerby har stängts – föreningen känner sig orättvist behandlad

Vimmerby Atlet- och hälsoklubb (WAHK) har tvingats stänga ner sitt gym med omedelbar verkan. 
– Ska det vara demokratiskt så ska det vara lika för alla eftersom de två andra gymmen i stan få ha öppet, säger styrkelyftaren Mehmet Kaya. 

Annons:

På måndagseftermiddagen WAHK:s ordförande Fredrik Ericsson information om att Vimmerby kommun har fattat beslut om att stänga gymmet i idrottshallens källare med hänvisning till den nyinstiftade pandemilagen. 

"Så tråkigt"

Den höga smittspridningen av covid-19 i Vimmerby kommun och alla föreningar som faller under kommunens anläggningar med vissa undantag ska vara huvudargumentet. 

– Vi i föreningen har full respekt för den pågående coronapandemin och förstår restriktionerna. Det vi blir irriterade över är att vi inte får träna trots att vi har följt och följer restriktionerna till punkt och pricka. De två andra gymmen i stan har öppet med restriktioner som de följer. Det här kommer leda till att andra medlemmar kommer ta sig ner dit istället för att träna, säger Mehmet Kaya. 

Styrkelyftaren Mehmet Kaya har vunnit flera titlar, både nationellt och internationellt, och tränar regelbundet på gymmet i Vimmerby. Han tycker att det är minst sagt orättvist då han och flera andra på gymmet har tävlingar i sommar som de förbereder sig för samtidigt som andra gym får ha öppet. 

– Vi får träna på något annat gym för tillfället, helst vill vi träna på vårt gym. Gymmet satsar mycket på oss när det kommer till träningsutrustning som är anpassad för tävling. Det är så tråkigt att de är tvungna att stänga ner när andra idrottsanläggningar får hålla öppet. Varför kan inte vi ha öppet? Vi är en förening och ingen verksamhet trots att kommunen äger byggnaden. Det enda vi vill göra är att träna. 

"Vi sliter arslet av oss"

WAHK har en träningslokal som gör det möjligt för max tolv personer att träna samtidigt med tanke på det som har kommit fram i nya pandemilagen. 

– När jag är på gymmet mellan klockan 18-20.15 är det max tolv personer, men oftast sju-åtta personer. Vi har handsprit och det är skyltat med att man ska torka av träningsredskapen med desinfektion efter användning. 

Känner ni i föreningen att det är orättvist?

– Ja, det är det väl. Det är tråkigt, vi sliter arslet av oss och det är inget levebröd. Vi gör det för att det är kul och anpassar oss efter restriktionerna så mycket som vi bara kan och sedan stängs det ner. Det kommer bli en belastning på de andra gymmen i Vimmerby eftersom folk drar dit. 

LÄS ÄVEN: Kommunalrådet Jacob Käll (C) förklarar varför gymmet måste hålla stängt:

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt