Annons:

Nu får både Gullringen och Vimmerby börja träna på Ceos igen. Foto: Arkivbild

Föreningarna får börja träna igen: "Ingen är gladare än vi"

Från och med måndag får både barn och vuxna börja träna utomhus igen. Då öppnar Ceos, ishallen, idrottshallen och Ryttargården på nytt.
– Ingen är gladare än vi, säger Mirja Holgersson, fritidssamordnare på Vimmerby kommun.

Annons:

Från och med den 25 januari öppnar kommunen upp ishallen, idrottshallen och Ryttargården för personer under 16 år igen. För utomhusaktiviteter gäller att samtliga får börja träna, såväl barn som vuxna.

– Ceos kommer öppnas. Det är den enda utomhusanläggningen kommunen har och bara vi får ordning på allt så kommer fotbollslag få börja träna igen från och med måndag. Det blir en snabb omställning för oss, men nu säger man att utomhusaktiviteter är okej igen, säger Mirja Holgersson.

Det är dock viktigt för samtliga föreningar att tänka över hur man kan agera så smittsäkert som möjligt.

– Vi har ett schema som är lagt med tider för klubbarna, om det skulle bli så att Ceos kunde öppna. Så klubbarna har tider, så det som gäller för oss är att få planen i spelbart skick. Då kommer man kunna dra igång ungefär som vanligt, även om det är viktigt att fortsatt vara restriktiv och försiktig. 

Upp till 16 år

Bland annat kommer omklädningsrummen på Ceos fortsatt vara stängda. 

– Inget ombyte på anläggningen tillåts. Viruset kan fortfarande spridas, så det ligger ett stort ansvar på verksamheterna. Det kan handla om att tänka till kring upplägg på träningen och hur man delar upp lagen. Vi är positiva till att det får dra igång och det är en skön nyhet, säger Mirja Holgersson.

När det gäller övriga inomhusanläggningar får de upp till 16 år börja träna igen. Det gäller för ishockeyn, innebandyn och ridskoleverksamheten.

– Äldre ungdomar hamnar lite i kläm där, J18 exempelvis, som inte är elitverksamhet och över 16 år. Men stora delar av verksamheten kan komma igång igen. Vi är positiva till det här för det finns behov för både barn och ungdomar. 

Mirja Holgersson säger att det varit mycket åsikter om restriktionerna. 

– Om jag tittar övergripande blir nog fotbollen och hockeyn gladast över att få dra igång. Nu hoppas vi att det här ska funka och rulla på, och att smittspridningen samtidigt går ned. Ingen är gladare än vi över det här.

Även isytor får spolas upp efter förändringarna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt