Annons:

Ett 50-tal har fått andra dosen – så går det med vaccineringen i Vimmerby

Vimmerby får inga vaccindoser denna vecka. Foto: MostPhotos

Ett 50-tal har fått andra dosen – så går det med vaccineringen i Vimmerby

Två doser krävs för fullgott skydd mot covid-19. Nu har ett 50-tal fått sin andra dos.
– Det går enligt schema, säger Sirpa Lumme, medicinskt ansvarig sjuksköterska på kommunen.

Annons:

Den första veckan som kommunen kom igång med vaccineringen fick 52 personer den första dosen. För cirka tio dagar sedan hade 200 personer fått sin första spruta. Nu har kommunen också kommit igång med den andra dosen och ett drygt 50-tal har även fått den andra dosen, vilket krävs för att få ett fullgott skydd mot covid-19.

– Det gär enligt schema och enligt de leveranser vi får får regionen. Det är inte så mycket vaccin vi får som bekant. Men utifrån det vi får vaccinerar vi, säger Sirpa Lumme, MAS på kommunen. 

Det var förra veckan som kommunen började med dos nummer två. Men innan nästa omgång får sin andra spruta dröjer det ett tag. 

– Den här veckan får vi inga doser och vi började lite försiktigt. Vi ville se vad vi hade för kapacitet, så det gick inte åt så många doser, säger Lumme.

"Vill öka kapaciteten"

Nu planerar man för att börja vaccinera i större skala och i den andra omgången är det runt 80 personer som får sin andra dos.

– Vi vill öka på kapaciteten, men allt beror på leveranserna. Bara vi får vaccinet kan vi vaccinera, men det hänger på det. Vi kommer fortsätta fylla på med den andra dosen vartefter fler doser kommer till oss. 

Hur många har fått den första dosen?

– I princip är vi färdiga med särskilt boende och gruppbostäder. Det är bara enstaka kvar som inte kunde få i den första omgången av olika anledningar. De kommer längre fram. 

När kan ni vara helt klara?

– Totalt sett vill man från regionens sida ha det klart till vecka 13. Men vi kommer nog kunna vara klara med vårt uppdrag runt vecka tio kanske. Det blir dock alltid några eftersläntrare, som inte kunde vaccineras vid det tillfället och såna som flyttat in på särskilt boende efter det och så vidare. Men då rör det sig om enstaka doser.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt