Annons:

Emelies mardröm – hamnade jämte clown:

Vimmerbytjejen Emelie Johansson hamnade bredvid en clown i Toverum. Foto: Privat

Emelies mardröm – hamnade jämte clown: "Fick panik"

Otäcka clowner sprider skräck i Västervik och Vimmerby. På onsdagskvällen var det Emelie Johansson som stötte på en. – Det var mörkt ute i skogen, så jag gjorde allt för att komma därifrån, säger hon.

Annons:

Fenomenet med personer som klär ut sig till clowner och skrämmer folk har definitivt spritt sig till våra trakter. I tisdags kväll ska en clown ha gått omkring i Vimmerby. I går jagades också minst tre barn av clowner i Västervik.

Men historierna tar inte slut där. Vimmerbytjejen Emelie Johansson kom körandes på vägen vid Toverum i Vimmerby kommun vid 20.30-tiden på onsdagen. Hon skulle precis svänga ut på riksvägen när hon hamnade bakom en vit bil. Föraren vinkade fram henne och hon körde om. När de kom upp jämsides vid stoppskylten såg hon att det var en clown som körde. 

– Bilen åkte in och föraren gjorde tecken att jag skulle åka om och när jag kom bredvid så såg jag att hen tittade nära rutan med stora ögon, vitt ansikte och röd, stor näsa. Då fick jag enorm panik då jag hört så mycket om dessa clowner, säger Emelie Johansson. 

Hann du ta registreringsnumret?

– Nej, jag hann inte. Det var vid stoppet, så jag fick ju panik att komma i väg. Det var mörkt ute och precis vid skogen, så jag gjorde allt för att åka därifrån. 

Var skakig

Emelie Johansson var skakig ett bra tag efter händelsen. 

– Hen tittade bara riktigt allvarligt på mig när jag tittade på hen. Efter att ha läst om allt som har hänt i olika länder samt att clownerna kommit närmare oss så var jag riktigt skakis och hade hjärtat i halsgropen när jag körde ut. Jag vågade inte ens gå in själv hemma när jag kom hem, jag kände mig iakttagen på något sätt.

Vad tycker du om att det finns de som gör så här?

– Alltså jag blir mest förbannad. Hur kan man hålla på så här? Och i det här läget vet man ju inte om det är skoj eller inte. Jag tror att folk gör detta för att göra som alla andra, men jag förstår inte det roliga i det. Det skrämmer ju folk så att man inte vågar gå utanför dörren och jag känner inte för att öppna och stänga på jobbet, det börjar bli mörka tider nu med.

Inte anmält det

Emelie har inte anmält händelsen till polisen. 

– Som jag förstått det så skulle man inte anmäla det om det inte hänt något, men jag vill varna andra och hoppas att folk håller ögonen öppna om de ser något. För det är ju inte okej som de håller på.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt