Annons:

Skyhögt intresse för protestskrivelsen mot behandlingshemmet

Stenbäckens behandlingshem har legat i centrala Vimmerby i många år. Många boende i Kohagen vill inte att behandlingshemmet flyttas dit.

Skyhögt intresse för protestskrivelsen mot behandlingshemmet

Protesterna mot att låta Aleris bygga ett HVB-hem i Kohagen växer och växer. Hittills har 150 personer skrivit under en fullmakt för den arbetsgrupp som vill stoppa planerna. – Det är väldigt många mer än vi trodde, säger arbetsgruppens talesperson.

Annons:

I våras avslöjade Dagens Vimmerby att Aleris hänvisats till en tomt väster om bostadsområdet Kohagen. Ända sedan dag ett har många i villaområdet varit mycket kritiska – och nu har hela 150 personer skrivit på en fullmakt för att låta arbetsgruppen föra deras talan i frågan.

– Vi vet att många är väldigt oroliga för att Aleris ska få etablera sig här och vi vet att det kommer komma in många fler.

24 oktober

Sista dagen att skriva på är på onsdag. Därefter kommer arbetsgruppen formulera en skrivelse till kommunens detaljplaneförslag. Den ska vara inlämnad senast den 24 oktober.

– Vårt huvudfokus är att det inte känns bra att bygga Stenbäckens behandlingshem i det här området eftersom det finns bättre alternativ. Vi har också synpunkter på hur man tänkt sig vägarna och att man öppnar för en byggnation på tre våningar. Vi vill även att man släpper mer mark till villatomter.

Positiva till LSS-verksamhet

Alla som skrivit under fullmakten kommer alltså indirekt signera protestskrivelsen.

Har ni någon kontakt med grannar som bor runt Stenbäckan i dag?

– Det finns olika historier och olika berättelser beroende på vem man pratar med. Det finns de som inte haft några bekymmer alls, men också några som har haft det. 

Dagens Vimmerby har tidigare berättat att protestgruppen ställer sig positiv till Marcus Hamlins planer på en tredje LSS-verksamhet i samma område.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt