Annons:

Minskade omsättningen med 50 procent – hotar att stänga butiken

Ingemar Tengvall är mycket upprörd över att Sevedegatan stängdes i somras.

Minskade omsättningen med 50 procent – hotar att stänga butiken

I somras stängdes Sevedegatan av för trafik. För Ingemar Tengvalls Vimmerby Auktionshall blev det en kostsam historia. Hans omsättning minskade med 50 procent, uppger han. Nu överväger han att lägga ned butiken. – Jag blir både besviken och ledsen, säger han.

Annons:

Frågan om trafiken kring sommartorget i Vimmerby är alltid en het fråga. I våras beslutade kommunen att stänga av Sevedegatan för trafik helt och hållet – något som inte skett på drygt tio år. Under sommarmånaderna juni, juli och augusti var gatan avstängd.

Flera butiksägare längs med gatan protesterade högljutt i våras och kritiken har inte blivit mindre. En av de mest upprörda är Ingemar Tengvall, som driver Vimmerby Auktionshall. Hans omsättning har minskat med 50 procent under sommarmånaderna, menar han. 

– Det är ju jättejobbigt, för mig är det en ekonomisk katastrof. Helst juni och juli var allra värst, säger han. 

Hur mycket handlar det om i rena pengar?

– Det vill jag inte prata om, men för mig är det mycket pengar, för andra kanske det inte är det. 

"Helt otroligt"

Ingemar Tengvall har drivit sin butik i Vimmerby i 35 år. Nu överväger han att lägga ned – om gatan stängs även nästa sommar. 

– Det är helt otroligt att man kan göra så här i en stad, de bara kör över oss. Det är sommaren jag lever på under hösten och vintern. Nu vet jag inte hur det ska gå i år, man har ingen lust att ha affär i den här staden. Jag tycker att man blir så motarbetad och stänger dom även nästa år, då kommer jag att överlägga att lägga av. Det går bara inte. De spontana besöken blir inte av hos oss när det är så här.

Ingemar Tengvall ser inte något positivt med att stänga av Sevedegatan dygnet runt. 

– Nej, det kan jag inte. Det har blivit rörigt också, jag vet turister som inte förstått de här skyltarna och kört ner där vid Rosins. 

"Hela mitt hjärta"

Till nästa sommar hoppas Ingemar Tengvall att det blir som det har varit tidigare, att grinden är öppen mellan 09.00 och 18.00 på dagarna.

– Det skulle vara jättebra och det hoppas jag av hela mitt hjärta. Det måste finnas ett flöde, titta på Västervik, där fungerar det ju att köra bilar mitt bland folk och det känns som mycket farligare än här. 

Nu ska butiksinnehavarna få inkomma med synpunkter och enligt Ingemar lär det bli ganska entonigt. 

– Vi är enade i det här och det vet dem. I somras var det total stiltje för mig och då är det ju inte meningen att ha en affär i den här staden.

Dagens Vimmerby har sökt utvecklingschefen Patrik Kinnbom för en kommentar, men inte lyckats. Vi har också sökt Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, utan framgång.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt