Annons:

Vimmerbybutik menar att de förlorade flera hundratusen

Här stängdes trafiken av under hela sommaren i år.

Vimmerbybutik menar att de förlorade flera hundratusen

En butiksägare i Vimmerby kommun minskade sin försäljning med nästan 100 000 kronor per månad när trafiken på Sevedegatan stängdes av. Det här skriver ägaren i en skrivelse till kommunstyrelsen.

Annons:

I somras stängdes Sevedegatan av för trafik förbi torget under dygnets alla 24 timmar under juni, juli och augusti. Tidigare år har gatan varit stängd under icke-butikstid, som har varit från klockan 18 på kvällen till tio på förmiddagen. 

Mot den konstanta stängningen protesterade flera butiksägare och andra näringsidkare utmed Sevedegatan. En majoritet av Vimmerby handel stod också bakom lösningen. 

Men en butiksägare har reagerat kraftigt – och i en skrivelse till kommunstyrelsen menar butiksinnehavaren att hens försäljning sjönk med närmare 270 000 kronor under de tre sommarmånaderna jämfört med samma period förra året. 

Hen begär att kommunstyrelsen snarast ska ta upp ärendet för hur det ska bli nästa år, så att hen kan planera därefter. Kommunens gatukontor ska ta fram en utvärdering av sommarens trafiklösning någon gång framöver.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt