Annons:

  • Efter kritiken – torgbeslutet flyttas fram

    Beslut om torget skjuts på framtiden. Men Tomas Peterson (M) tycker att förslaget ser bra ut.

  • Efter kritiken – torgbeslutet flyttas fram

    Så här ser förslaget ut.

Efter kritiken – torgbeslutet flyttas fram

Vimmerby Handels torggrupp var kritisk till att beslutet om sommartrafiken skulle tas innan deras utvärdering presenterats. Så blir det inte. Kommunstyrelsen valde i dag att återremittera hela ärendet.

Annons:

I lördags skrev Dagens Vimmerby om nya förslaget för sommartrafiken vid torget och i måndags om kritiken från Vimmerby Handels torggrupp. I dag valde kommunstyrelsen alltså att skjuta fram ärendet 14 dagar.

– Vi har haft mycket dialog hela hösten, med utvecklingsavdelningen, handlare och med folk. Vi har bra pejl på vad man tycker och det är ett bra förslag från utvecklingsavdelningen, men vill vi förankra och vara överens, säger Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S).

Oavsett talar allt för att förslaget kommer att godkännas. Förslaget innebär att både Storgatan och Sevedegatan hålls öppen dagtid – men stängs vid 18.00 under sommarperioden. Därmed finns det ingen möjlighet för Stadshotellet att ha en liknande uteservering som den här sommaren.

– Vi var inne på att besluta om det här, men vi vill ta samtalet med torggruppen. Vi tycker förslaget som ligger är rimligt, säger oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Jakob Karlsson

Simon Henriksson

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt