Annons:

Vill skapa Asllani Court i Bullerbyn –

Fotbollsplanen i Bullerbyn kan döpas om till Asllani Court. Bilden är ett montage. Foto: Simon Henriksson/Jakob Karlsson

Vill skapa Asllani Court i Bullerbyn – "En viktig förebild"

I Rosengård byggdes Zlatan Court för att inspirera unga barn med invandrarbakgrund. Nu vill Vimmerby IF kopiera det – och skapa Asllani Court i Bullerbyn. – Vi vill göra mer kring hennes förebildskap, säger VIF:s David Lindgren.

Annons:

2007 invigdes fotbollsplanen Zlatan Court i stadsdelen Rosengård i Malmö, den stadsdel där den svenska megastjärnan Zlatan Ibrahimovic är uppvuxen. 

Nu vill Vimmerby IF kopiera det och skapa Asllani Court i Bullerbyn, för att hylla landslagsstjärnan och Manchester City-spelaren Kosovare Asllani.

Planerna är dock fortfarande i en mycket tidig fas. 

– Framtidsdrömmen är en Asllani Court likt Zlatan Court i Malmö. Vi har börjat dra i trådar och tänker på att rusta upp fotbollsplanen och göra mer kring hennes förebildskap, säger VIF:s David Lindgren. 

"Vill ska hända snart

Kosovare Asllani är den största fotbollsspelaren Vimmerby IF fostrat och har under sin karriär representerat bland annat Linköpings FC, Chicago Red Stars och Paris Saint-Germain. Nu tillhör hon Manchester City, där hon nyligen tog hem den engelska ligatiteln. Hon har också SM-guld och en finalförlust i Champions League på den fina meritlistan. I somras tog också 27-åringen ett OS-silver med Sverige.

– Hon tycker själv att det är jättespännande, förstås. Alla skulle väl tycka att det var smickrande, säger David Lindgren. 

När Asllani Court kan bli verklighet är för tidigt att säga. 

– Vi ska undersöka vilka som vill vara med på det här och ska börja titta nationellt på vilka som skulle kunna vara intresserade. Det är något vi vill ska hända snart. 

"Viktig förebild"

Förhoppningen är förstås att "Kosse" ska kunna betyda mycket för unga människor med invandrad bakgrund. Framför allt för unga tjejer. 

– Vi vill använda henne mer än i dag. Oavsett om man börjar spela fotboll eller inte, så att man ser att man som tjej här i Bullerbyn har möjligheter att ta sig vidare i livet. Hon aktiverade sig i föreningslivet och använde det för att ta sig vidare i livet. Alla blir inte fotbollsproffs, men hon kan ändå vara en förebild för alla och det ska lyftas upp.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt