Annons:

Första tomten har börjat byggas på Nosshult – bara lokala företag inblandat

Henrik Ingström och Ola Lindblom representerar två av de lokala företag som är igång på Nosshult. Foto: Simon Henriksson

Första tomten har börjat byggas på Nosshult – bara lokala företag inblandat

Den första tomten på det nya bostadsområdet i Nosshult har börjat byggas. Alla inblandade är lokala företag.
– Det är jätteroligt att ha fått förtroendet. Jag tror att området kommer bli riktigt bra, säger Henrik Ingström, som driver Ingström Bygg & Montage.

Annons:

Att det ska tillskapas nya bostäder nära Nossen i Vimmerby har varit på gång länge. För ett antal år sedan stod det klart att kommunen kommit till ett beslut.

Ett 25-tal tomter blev avsedda för privatägda villor och nu har området kommit igång.

– Jag tror att det kommer bli ett fantastiskt fint område. Det ligger lite på höjden, det är omgärdat av fin natur och bara ett stenkast från sjön. Det är jättenära om man vill sola och bada eller ta sig ut i naturen. Det kommer vara bra utsikt och bli ett kanonfint område. Det är också en väldigt generös och flexibel detaljplan, där man verkligen har möjlighet att forma sitt hus. Det går att bygga både en- eller tvåplans och det är en generöst tilltagen byggarea också, har mark- och exploateringsingenjören Sandra Lövsjö tidigare sagt. 

"Roligt att starta"

I fredags påbörjades arbetet med den första sålda tomten på Nosshult. Flera lokala entreprenörer är inblandade, däribland Ingström Bygg & Montage och Rumskulla Maskiner.

– Det roliga med det här är att vi får starta byggandet på det här nya området. Det är väldigt roligt på flera sätt. Huset kommer från Vimmerbyhus och alla inblandade är lokala företag. Det är också en återvändare som ska flytta hem och bo här. Det är väldigt roligt, säger Henrik Ingström, som driver Ingström Bygg & Montage. 

I fredags etablerade man arbetsplatsen och den här veckan har schaktning inletts. 

– Huset kommer i slutet av mars och man kan säga att det tar 25 veckor tills det är inflyttningsklart.

Hur känns det för dig att få uppdraget?

– Jag är hedrad givetvis. Det är ett jätteflrtroende och väldigt roligt att få vara med på den första här. Det kommer ta fart sen och jag tror att området kommer bli riktigt bra. Det ligger väldigt fint här, säger Henrik Ingström. 

Fem anställda

Henrik Ingström har inte märkt någon negativ påverkan på grund av covid-19. I somras berättade han att planerade att gå från två till fyra anställda. Sedan i måndags är det fem. 

– Vi har massor att göra och får mycket förfrågningar. Det är jätteroligt. Jag har haft en del folk inhyrt och nu har vi gått från tre till fem, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt