Annons:

Nio tomter på Nosshult ska säljas till en exploatör. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Nio tomter ska säljas till exploatör: "Finns olika möjligheter för vad det kan bli"

Utöver de 26 villatomterna finns ytterligare nio tomter i Nosshult. Nu ska dessa tomter säljas till en exploatör.
– Det finns olika möjligheter för vad man kan bygga, säger kommunstyrelsens Ola Gustafsson (KD).

Annons:

I juni 2020 öppnades tomtkön för Nosshult, det nya bostadsområdet i Vimmerby vid Nossen. Intresset har varit stort och 17 av 26 tomter är sålda. Av övriga är en reserverad och åtta ligger ute till försäljning.

Utöver detta finns nio tomter i området. Det gäller det som kallas för kvarteret Äpplet och kvarteret Nyponet. Där finns tre respektive sex tomter som nu ska ut på marknaden.

– Dessa ska säljas till en exploatör och Äpplet säljs sammanhängande och likaså är det med Nyponet. Det finns olika möjligheter för vad man kan bygga. Det kan bli villor, radhus eller parhus. Det har tidigare funnits intresse för det och en exploatör köper antingen tre ellr sex. Det kan bli bostadsrättsförening eller villatomter, säger Ola Gustafsson (KD).

Det har varit tanken från första början att göra på det här sättet, berättar han. Nu har kommunstyrelsen godkänt den försäljningsstrategin.

– Ja, vi har lämnat kvar de här två områdena. Den här typen av lösningar har varit efterfrågade och kommer att säljas till högstbjudande via mäklare.

"Stort intresse"

Vid Nybble, som är ett annat projekt som pågår när det gäller bostadsbyggande i Vimmerby, kommer 19 tomter att säljas via tomtkön. 

– Prognosen är att tomtkön kan öppna våren 2022. Vi hade hoppats kunna släppa det innan årsskiftet, men vi väntar på förrättning från Lantmäteriet. Vi kan inte råda över andra myndigheters väntetider, men prognosen är att det ska bli under våren.

Ett flertal större projekt för nya bostäder i centralorten pågår nu parallellt.

– Intresset för att bygga i Vimmerby är fortsatt högt, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Fotnot: I den ursprungliga artikeln fanns ett fel. 26 tomter ska säljas via tomtkön. 17 är sålda, en är reserverad och åtta ligger ute till försäljning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt