Annons:

UTVISNINGSHOTADE VIMMERBYFAMILJEN FICK AVSLAG I RÄTTEN

Lennart Nilsson är barnens svenska farfar och han står familjen väldigt nära. – Jag är orolig för familjens mentala hälsa, säger han. Foto: Privat

UTVISNINGSHOTADE VIMMERBYFAMILJEN FICK AVSLAG I RÄTTEN

Den utvisningshotade Vimmebyfamiljen Berisha fick avslag i Kammarrätten. Nu är hoppet om att få stanna i Sverige mycket litet ut. 
– Det är utvisning som gäller, säger familjens svenska "Farfar" Lennart Nilsson. 

Annons:

Dagens Vimmerby har tidigare rapporterat om en Vimmerbyfamilj som varit utvisningshotad och begärt resning i Kammarrätten. Idag kom beskedet att familjen har fått avslag. 

Kaos är det ord som Lennart Nilsson använder när han försöker beskriva familjens reaktion på att Migrationsöverdomstolen inte beviljade resning i målet om uppehållstillstånd. Han berättar att barnen gråter och han är orolig över familjens mentala hälsa. 

– Beskedet kom idag och familjen orkar inte ta emot några besök idag så jag har inte varit där, säger han. 

Under flera år har barnen kallat Lennart Nilsson för farfar eftersom han har stått dem väldigt nära och hjälpt dem i deras kamp. 

– Helt ärligt så har jag gjort allt som stått i min makt för att hjälpa familjen. Mer än så här kan jag inte göra. 

Fördröja förloppet

Han hoppas ändå på att advokaten ska begära verkställighetshinder eller ytterligare en begäran om resning eftersom det skulle fördröja förloppet. 

– Men så som det ser ut nu är det utvisning som gäller. 

Han är också orolig för hur de kommer att klara sig eftersom de inte kommer att klara sig ekonomiskt. 

– Jag ska starta en insamling som jag kallar "Tio tomma händer" och på det sättet kan vi medmänniskor hjälpa dem på vägen. 

Bott i Sverige i 15 år

Halil och Spresha Berisha träffades i Kosovo i början av 2000-talet och kom till Sverige för 15 år sedan. Två av deras tre barn är födda i Sverige och pappa Halil har chans till ett arbete inom äldrevården i Vimmerby. Spresha Berisha har vittnat om flera övergrepp och traumatiska händelser i hemlandet som tvingade familjen på flykt. 

De har ansökt om asyl flera gånger om, men Migrationsverket har gett avslag. Myndigheten anser inte att det finns skyddskäl. 

Mer om familjens situation kan du läsa här och här. Hur Migrationsverket ser på familjens situation kan du läsa om här. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt