Annons:

Nilsson om kritiken:

Helen Nilsson (S) har förståelse för att de är kritiska i Pelarne.

Nilsson om kritiken: "Förstår att de är uppgivna"

Körsbärskullens förskola stängs permanent. En grupp i Pelarne är besviken på kommunen och bristen på information. – Jag kan förstå att de är besvikna och uppgivna, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

Den grupp som arbetat för att bevara förskolan i Pelarne är besvikna på kommunledningen. Inte främst för att skolan läggs ned – utan för att deras frågor inte besvarats. 

– Vi har haft kontakt med de som företräder Pelarne-gruppen och fått deras syn på saken. Vi tog med oss det tillbaka, men det maler inte så fort, säger Helen Nilsson (S). 

Frågorna som Rolf Ericsson efterfrågat svar på har Nilsson (S) fört vidare. 

– De frågor som de ställde och de förslag alternativt krav som de skickade med har bollats vidare till barn- och utbildningsnämnden och fastighetsavdelningen. BUN ser inte något läge för att öppna den här förskolan igen. Det här är ju inte mina diskussioner, utan det är BUN:s diskussioner.

"Har förståelse"

Det är kommunalråden Helen Nilsson (S) och Tomas Peterson (M) som Rolf Ericsson haft kontakt med. 

– Vi har inte fått upp det här på vårt bord ännu, vi har bollat över önskelistan från Pelarne till Miklós Hatházi (samhällsbyggnadschef) och vad det skulle kosta att göra vissa saker. 

Har du förståelse för att de är besvikna?

– Jag kan förstå att de är besvikna och uppgivna, men innan man sätter sig i en diskussion måste man ha med sig politiken och förvaltningen. Vi måstte hitta förutsättningar från alla håll och det här kommer komma upp på bordet. Då ska vi diskutera med dem. 

Önskar inte tom byggnad

Nu är det troliga att kommunen kommer försöka sälja skollokalen i Pelarne. 

– Samhällsbyggnad tittar över de lokaler vi inte behöver, det är mycket annat vi ska lägga pengar på. Vi ska avvyttra de lokaler vi inte har behov av. Jag tror inte att samhällsbyggnads önskan är en tom byggnad som kostar pengar. 

Tror du att det blir lättsålt?

– Jag tror inte att vi tjänar några stora pengar på den, men vi tjänar inte heller på att drifta en tom lokal.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt