Annons:

Besviken stämning i Pelarne – ”Får ingenting tillbaka”

Rolf Ericsson är besviken över kommunens kalla hand för de krav Träffpunkt Pelarne ställt. Foto: Vimmerby kommun

Besviken stämning i Pelarne – ”Får ingenting tillbaka”

I går sa kommunstyrelsen nej till Träffpunkt Pelarnes krav för att kunna köpa Pelarne skola. Rolf Ericsson i Pelarne är allt annat än nöjd.
– De har ingen vilja för att satsa något på landsbygden tyvärr, säger han.

Annons:

Träffpunkt Pelarne skola ställde flera krav för att kunna driva Pelarne skola som en mötesplats i bygden. De två mest ekonomiskt betungande handlade om att konvertera värmesystemet och ett årligt driftbidrag på 100 000 kronor.

För att byta ut oljeuppvärmningen kan Träffpunkt Pelarne få halva kostnaden från Boverket, men det är under förutsättning att kommunen går in med 30 procent. Det innebär cirka 200 000 kronor.

En oenig kommunstyrelse sa i går nej till kraven. Rolf Ericsson är en av de boende i bygden som arbetar med frågan.

– Det var ingen överraskning. Vi har pratat med Tomas, men det blir ingen dialog direkt. Man säger tvärt nej. Nu var vi verkligen tända för att ha skolan kvar, men de har ingen vilja för att satsa något på landsbygden tyvärr, säger han. 

 "Kan inte bränna flera hundratusen"

Enligt Ericsson är det hjälp med värmesystemet som är det mest centrala för att man ska kunna ta över fastigheten.

– De andra kraven kan vi säkert lösa, men oljekonverteringen fixar vi inte. Vi kan inte bränna flera hundratusen varje år på olja.

Träffpunkt Pelarne ska träffas nästa vecka för att ta ett slutgiltigt beslut. Erbjudandet om ett köp för en krona kvarstår.

– Det ser inte positivt ut, men jag vill inte spekulera i förväg. Vi får ta beslutet gemensamt. Jag tycker att vi kunde få någonting tillbaka. Pelarneborna lägger nätavgifter på 200 000 kronor per år och vi har skänkt fibernätet till kommunen som är värt flera miljoner. Men vi får ingenting tillbaka.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt